WhatsApp te poate lăsa fără bani pe card! Mare atenție la aceste mesaje. A apărut o nouă modalitate de fraudă

Hoții au găsit o nouă modalitate prin care pot face rost de bani, de această dată prin intermediul WhatsApp. Modalitatea folosită este una extrem de simplă, iar oricine poate cădea pradă ei. Drept dovadă o stă faptul că până acum hoții au strâns o sumă frumoasă folosit această metodă.

Chiar dacă fraudele au fost înregistrate în Marea Britanie, nu este imposibil ca în viitor metoda să fie folosită și în alte țări, precum și în România.

Cotidianul Mirror notează că un număr din ce în ce mai mare de britanici au primit mesaje care, la prima vedere, par inofensive. Potrivit sursei anterior citate, britanicii care au primit astfel de mesaje spuneau că pare ca acesta să fie expediat de către un fiu sau o fiică.

Așadar, hoții au apelat de această dată la instinctele parentale pe care oamenii le au. Concret, ei trimit un mesaj în care pretind că sunt fiul sau fiica cuiva și spun că și-au pierdut telefonul și că au nevoie de bani fie pentru a ajunge acasă, fie pentru a achiziționa un alt telefon mobil.

Alături de mesajul respectiv, hoții care se dau drept copiii victimelor pun și un cont în care aceștia să trimită banii. Presa internațională scrie că prin această metodă hoții au strâns aproape 50 de mii de lire sterline.

Din această cauză este important să fii foarte atent înainte să faci vreo plată. Mai mult decât atât, este bine să verifici dacă persoana în cauză chiar este un membru drag al familiei și dacă într-adevăr are nevoie de bani.

Schimbare de ultim moment la WhatsApp

Aplicația gratuită de mesagerie a anunțat recent că va introduce noi modificări pentru utilizatorii iPhone. Conform schimbărilor care vor fi introduse, sunt vizați administratorii de grupuri.

Astfel, noua funcție va permite administratorilor să unească până la zece grupuri într-o singură comunitate. După ce grupuri vor fi unite, membrii vor avea posibilitatea să vizualizeze toate conversațiile, textele, fotografiile și videoclipurile.

Comunitatea respectivă va fi „un spaţiu în care administratorii de grupuri au mai mult control asupra grupurilor WhatsApp pe care le gestionează”, notează wabetainfo.com