Schimbare de ultim moment la WhatsApp! Vor avea mai mult control

Astfel, noua funcție va permite administratorilor să unească până la zece grupuri într-o singură comunitate. După ce grupuri vor fi unite, membrii vor avea posibilitatea să vizualizeze toate conversațiile, textele, fotografiile și videoclipurile.

Comunitatea respectivă va fi „un spaţiu în care administratorii de grupuri au mai mult control asupra grupurilor WhatsApp pe care le gestionează”, notează wabetainfo.com

O modalitate utilă de a reuni persoanele care împărtășesc interese similare

Community ar trebui să fie o modalitate utilă de a reuni persoanele care împărtăşesc interese similare fără a fi nevoie de crearea unor grupuri separate, arată primele recenzii ale funcției respective.

Un exemplu este posibilitatea de a uni grupuri aparținând diferitelor divizii ale unei companii, toate gestionate de un singur utilizator sau mai mulți. Totuși, recenziile care critică nou funcție arată că aceasta ar putea face ca vizualizarea mesajelor să devină mai haotică şi mai confuză.

După prima conectare, aplicația creează automat un grup numit „Anunţuri”, în care moderatorii pot posta mesaje și informații importante care să fie transmise tuturor participanților.

Alertă pentru utilizatorii acestor versiuni de WhatsApp

Anterior, WhatsApp a transmis că va lua măsuri împotriva versiunilor neoficiale ale aplicației sale. Utilizatorii de aplicații precum GB WhatsApp și WhatsApp Delta, clone ale WhatsApp, riscă să rămână fără cont.

Mulți oameni folosesc variantele respective pentru a putea să trimită mai multe poze simultan sau să le interzică interlocutorilor să vadă dacă le-au citit mesajele, facilități disponibile doar pe variantele neoficiale ale aplicației.

„Dacă ați primit un mesaj în aplicație care spune că contul dumneavoastră este închis temporar, înseamnă că probabil că utilizați o versiune neacceptată de WhatsApp în locul aplicației oficiale. Dacă nu treci la aplicația oficială, contul tău de WhatsApp ar putea să fie închis definitiv”, este mesajul pe care îl primesc utilizatorii care nu folosesc varianta oficială.

Așadar, utilizatorii care au instalate aceste clone se pot alege cu închiderea permanentă a contului sau chiar pierderea întregii arhive a conversațiilor. De cele mai multe ori, clonele sunt construite de dezvoltatori anonimi și nu sunt disponibile pe Google Play Store pentru Android și trebuie, în schimb, descărcate printr-o pagină web. WhatsApp a anunțat că are reguli stricte împotriva utilizării clonelor.