Dan Barna îl critică dur pe Klaus Iohannis

Totodată, Dan Barna a susținut că Guvernul negociat între PNL şi PSD în momentul de față îşi are originea „într-o tentativă de hoție”. Astfel, liderul USR numește contextul din momentul de față drept „ridicol și trist”.

„Preşedintele României a convocat “consultări” pentru luni la Palatul Cotroceni. La sfârşitul zilei va explica, probabil, de ce mai dă o şansă PSD. Văzusem ieri o imagine cu Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu negociind viitorul guvern şi cred că trebuie pusă un pic în context. Guvernul care se negociază acum între PNL şi PSD îşi are originea într-o tentativă de hoţie. Stelian Ion nu greşise cu nimic în faţa oamenilor şi a propriei conştiinţe dar, pentru că a vrut să prevină o ilegalitate, a fost pedepsit de Florin Cîţu. Acum Florin Cîţu şi PNL aduc PSD la guvernare deşi au jurat că nu vor face aşa ceva. E ridicol şi e trist”, a scris Dan Barna pe Facebook.

USR va face opoziție

De asemenea, acesta a mai spus că social democrații și liberalii „sunt împreună pentru că vor să cheltuiască banii publici fără să dea socoteală nimănui.”

„Concluzia e simplă: PSD şi PNL sunt împreună pentru că vor să cheltuiască banii publici fără să dea socoteală nimănui. Sunt împreună pentru că nu vor o justiţie corectă. Sunt împreună pentru că sunt mai aproape unul de altul decât de oamenii acestei ţări. Sub înaltul patronaj al preşedintelui Klaus Iohannis, cu ştiinţa şi aprobarea lui, România va fi guvernată de o frăţie a hoţiei. O frăţie a iresponsabilităţii şi a nepăsării faţă de banul public. USR e singura alternativă democratică la această guvernare. Am arătat că ştim să guvernăm, ştim să facem şi opoziţie. Şi să nu se îndoiască nimeni, vom face opoziţie. Aşa cum se cuvine”, a completat Dan Barna.