Situația actuală a pensiilor din România este sub lupa lui Liviu Dragnea. Acesta dorește să întindă o mână de ajutor publicului vulnerabil din țară printr-un avertisment trimis guvernanților. Politicianul solicită explicații din partea oficialilor cu privire la sumele de bani distribuite vârstnicilor în perioada sezonului rece.

„Cer guvernanților să iasă public și să explice unui bătrân cu 700 de lei pensie cum să supraviețuiască în lunile de iarnă”, sunt cuvintele scrise de Liviu Dragnea pe Facebook.

„Din ce să își ia mâncare”

Prin intermediul rețelelor de socializare, Liviu Dragnea a atras atenția oamenilor și politicienilor cu privire la veniturile lunare ale pensionarilor din România. În rândurile scrise pe social media, fostul președinte al PSD solicită guvernanților explicații cu privire la sumele alocate pentru pensiile din acest an.

„Să explice unui bătrân cu 700 de lei pensie cum să supraviețuiască.”, spune politicianul îngrijorat de pierderile umane care ar putea fi cauzate de sărăcie în timpul sezonului rece.

„În numele tuturor românilor pensionari care mi-au scris în această perioadă, cer guvernanților să iasă public și să explice unui bătrân cu 700 de lei pensie cum să supraviețuiască în lunile de iarnă: din ce să își ia mâncare și medicamente, cum să își plătească facturile sau să își cumpere lemne de foc.”, a scris Liviu Dragnea pe pagina sa oficială de Facebook.

„Cum să facă să nu moară de foame”

Profund afectat de situația critică în care se află un număr considerabil de cetățeni, Liviu Dragnea acuză oficialii că sunt incapabili să gestioneze corect bugetul statului. Acesta consideră că dacă pensionarii nu vor beneficia de bani suplimentari, măcar un sfat ar fi necesar: „Spuneți-le un lucru simplu: cum să facă să nu moară de foame.”

„Dacă nu sunteți în stare să faceți un buget de țară, faceți măcar bugetul unui român care e forțat să se descurce cu 700 de lei pe lună. Hai, ieșiți public și vorbiți cu oamenii de rând, cu românii! Spuneți-le un lucru simplu: cum să facă să nu moară de foame, boală sau frig iarna asta!”, a exclamat fostul președinte al social-democraților.