Ministrul interimar al Finanţelor, Dan Vîlceanu, încearcă să îi calmeze pe români. Mai exact, acesta susține că a văzut și el informațiile din spațiul public conform cărira nu mai există suficienți bani pentru plata pensiilor și a salariilor.

În acest context, ministrul că nu se pune problema să nu se mai plătească pensiile şi salariile până la sfârşitul acestui an. El a subliniat faptul că se vor găsi soluţii pentru realizarea acestui lucru, chiar în lipsa rectificării bugetare.

Totodată, el a mai adăugat că există nenumărate metode prin care se poate acoperi în cazul în care este nevoie cheltuielile cu pensiile și salariile.

“Întotdeauna se găsesc soluţii pentru a plăti pensiile şi salariile. Vreau să liniştesc pe toată lumea, am văzut şi eu informaţiile astea că nu o să ia lumea pensiile sau salariile. Nu se pune problema. Vor fi plătite pensiile şi salariile. Sunt metode pentru a acoperi, dacă e cazul, cheltuielile cu pensiile şi salariile”, a declarat ministrul interimar al Finanţelor, la Digi24.

Dan Vîlceanu, despre banii pentru pensii și salarii 

Dan Vîlceanu a mai subliniat faptul că se vorbește despre această rectificare de o lună de zile, însă nu se poate face nimic în contextul în care actualul Guvern al României nu poate emite ordonanțe de urgență. În acest context, el susține că se vor găsi soluții, iar banii vor ajunge la timp la salariați și pensionari.

”Vorbim de rectificare de o lună, că ar fi fost necesară, dar în condiţiile în care nu putem face o rectificare, pentru că o rectificare înseamnă o Ordonanţă de Urgenţă şi acest guvern nu poate să emită ordonanţe de urgenţă, vom găsi alte soluţii şi fără niciun fel de problemă vom plăti pensiile şi salariile”, a mai precizat Dan Vîlceanu.

Ministrul a mai fost întrebat dacă vor fi luaţi bani de la ministere pentru a fi plătite pensiile şi salarii. În acest context, Dan Vîlceanu a răspuns că o variantă o erprezntă Fondul de Rezervă, din care pot fi folosite sumele necesare.

“Am dat o circulară la toate ministerele, ne comunică care sunt sumele pe care le vor aduce în Fondul de Rezervă şi putem folosi şi această variantă. Vreau să liniştesc pe toată lumea că nu pune problema să nu plătim pensiile şi salariile”, a mai adăugat acesta.