Angela Merkel, aflată pe ultima sută de metri a mandatului său, face un apel către concetăţenii săi germani!

Angela Merkel, apel disperat către germani: Sunt foarte îngrijorată! Vă rog, mai gândiţi-vă!

Într-un mesaj video difuzat sâmbătă, cancelarul Germaniei a făcut un apel disperat către cetăţeni, îndemnându-i pe cei nevaccinaţi să-şi reconsidere poziţia, având în vedere că rata de incidenţă a crescut în Germania la cel mai înalt nivel de la debutul pandemiei, scriu agenţiile Reuters şi AFP.

“Ne aşteaptă săptămâni dificile şi puteţi vedea că sunt foarte îngrijorată. (…) Îi rog urgent pe toţi cei care încă nu s-au vaccinat: vă rog, mai gândiţi-vă!

Avem nevoie de un efort naţional pentru a trece pentru valul pandemic dificil din toamnă şi iarnă. Dacă suntem solidari, dacă ne gândim la propria protecţie şi avem grijă de ceilalţi, putem cruţa mult ţara noastră în această iarnă”, a transmis Angela Merkel în intervenţia sa săptămânală.

Discuţii cruciale între Guvernul federal şi liderii landurilor

“Ne-a ajutat întotdeauna când landurile şi guvernul federal au colaborat şi s-au angajat să respecte reguli uniforme”, a adăugat cancelarul.

Săptămâna viitoare, Guvernul federal de la Berlin şi liderii celor 16 landuri vor avea o şedinţă deosebit de importantă, în care se va discuta despre înăsprirea restricţiilor antiepidemice.

Asta se întâmplă în ciuda faptului că partidele care negociază acum pentru formarea unui nou Guvern au fost de acord să permită ca starea de urgenţă în vigoare de la începutul pandemiei să se încheie la 25 noiembrie, aşa cum era planificat.

 

Restricţii dure în Germania, după un nou record absolut de cazuri zilnice

Reamintim că, săptămâna aceasta, Germania a înregistrat şi peste 50.000 de cazuri noi pe zi, un record absolut. Autorităţile de la Berlin au decis imediat noi restricţii.

De luni, 15 noiembrie, persoanele nevaccinate nu vor mai avea voie să intre în mai multe spații interioare, precum restaurante, baruri, saloane de coafură și săli de sport. Teatrele, muzeele şi evenimentele în aer liber care găzduiesc peste 2.000 de persoane, cum ar fi meciurile de fotbal, nu vor fi accesibile pentru adulţii nevaccinaţi.

Minorii şi adulţii care nu pot fi vaccinaţi împotriva COVID-19 din motive de sănătate nu vor fi afectaţi de aceste noi restricţii, un test negativ fiind suficient pentru aceştia.

Între timp, companiile au fost încurajate să le solicite angajaţilor să lucreze mai mult de acasă şi să limiteze prezenţa la birou la 50% din personal.