Liviu Dragnea, fostul lider PSD, proaspăt ieșit din închisoare, a avut, în aceste zile, mai multe controale medicale după ce o serie de probleme medicale pare că i s-au agravat după gratii. Astfel, luni, acesta și-a făcut primul set de analize, urmând că în zilele următoare să viziteze mai mulți doctor. Anunțul a fost făcut chiar de Codrin Ștefănescu, unul dintre puținii oameni politici care i-au rămas aproape și după ce a intrat în pușcărie, printr-un mesaj pe Facebook.

Dragnea, trimis de Irina și Codrin Ștefănescu la doctori

„Dupā multe insistențe, din partea mea și a Irinei, astāzi și-a făcut primul set de analize! Urmeazā și altele in zilele urmātoare! A înțeles cā nu e de joacā și nu merge tratament doar cu o alifie și gata!

Poza de mai jos este realizatā acum mai bine de doi ani, când reclama dureri groaznice la coloanā! Și celebra lui declarație: “Mā sprijin pe Codrin și la propriu și la figurat!” Mergem înainte, asta am vrut sā vā spun!”, a transmis, Codrin Ștefănescu, pe contul său de Facebook în cursul zilei de luni.

Liviu Dragnea, eliberat de curând din închisoare

Liviu Dragnea a vorbit joi, la ieșirea din penitenciar, că va reintra în politica românească doar în cazul în care mai are cu cine și pentru cine să facă acest lucru. Totuși, în perioada următoare, acesta va avea o interdicție în această privință.

Fostul lider PSD a făcut, joi, o serie de declarații importante, chiar din poarta penitenciarului Rahova. El a fost eliberat după decizia Tribunalului Giurgiu. Dragnea a mai spus că se consideră „un deținut politic” și că se gândește dacă va reveni în politică.

„Voi reintra în politică dacă am cu cine și pentru cine. Nu știu dacă voi înființa un partid. PSD nu mai e partid”, a transmis Liviu Dragnea.

Reacția CSM după scandalul privind eliberarea lui Dragnea

După ce în ultimele zile în România au apărut mai multe scandaluri privind motivele eliberării condiționate a lui Liviu Dragnea, Consiliul Superior al Magistraturii a venit cu o serie de clarificări, într-un comunicat remis recent.

„Secţia pentru judecători subliniază că hotărârile judecătoreşti de condamnare, achitare, liberare condiţionată ori de respingere a cererilor sunt rezultatul exclusiv al aplicării legii şi respinge orice speculaţii contrare, vizând posibile alte raţiuni care ar fi stat la baza adoptării lor”, a explicat, într-un comunicat,  CSM.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea