Va fi o nouă lupta în trei pentru titlu? CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova au fost echipele care s-au bătut în ultimii patru ani și, de fiecare dată, gruparea din Gruia a ieșit câștigătoare. Acum, ardelenii sunt din nou favoriții caselor de pariuri online în Liga 1, urmați de FCSB, U Craiova și Farul Constanța.

CFR s-a întărit atât la nivelul staff-ului, cât și ca lot

Cotele antepost publicate deja de 888sport arată că CFR Cluj pornește sezonul cu prima șansă. Mai exact are cota 2.35 să câștige titlul pentru al cincilea an la rând.

CFR mizează pe emulația creată de aducerea unui nou antrenor, Marius Șumudică. Acesta are deja experiența titlului în Liga 1 și a debutat cu dreptul la CFR Cluj în Liga Campionilor, dar apoi a pierdut Supercupa.

Și la nivelul lotului au fost numeroase schimbări în această vară la CFR Cluj. Pe lângă câțiva jucători care nu făceau parte din echipa de bază au plecat și doi titulari: Vinicius și Bordeianu. Pentru reîntoarcerea ultimului există însă în continuare negocieri, așa cum s-a întâmplat și cu Arlauskis. Dar la CFR sunt destule fețe noi în acest sezon. 

Tahiri (Waalwijk), Bouhenna (Sepsi), J. Rodriguez (FC Botoșani), Cristiano (Hermannstadt), D. Graovac (Astra), D. Rusu (Șoimii Lipova), D. Paraschiv (Viitorul Tg. Jiu) și Meleke (Botoșani) sunt jucătorii aduși de CFR până acum. Unul dintre ei, Paraschiv, a fost împrumutat la FC Voluntari. Per total, lotul lui CFR Cluj arată bine și Șumudică are soluții pe toate posturile.

Dincolo de varietatea lotului, CFR beneficiază și experiența unor jucători care au arătat că știu să lupte pentru trofee.

Va fi, în sfârșit, anul lui FCSB?

Înaintea ultimelor ediții din Liga 1, pentru mulți dintre specialiști FCSB pornea mereu cu prima șansă. Chiar și așa, nu a mai izbutit să câștige titlul tocmai din 2015. În fiecare an se anunță anul revanșei la FCSB, dar va fi oare acesta?

Pe hârtie, FCSB are lotul cel mai valoros din Liga 1, conform evaluărilor făcute de Transfermarkt. Dar realitatea din teren a arătat că CFR Cluj este echipa campioană în ultimele patru ediții.

FCSB pornește, totodată, noul sezon cu un antrenor neexperimentat. Dinu Todoran se află la prima aventură la un asemenea nivel și prezența sa a stârnit multă mirare în momentul numirii.

Ca lot, FCSB a făcut transferuri puține. I-a adus pe Crețu, Vucur, Ondrasek și Cordea. Nici nu a cedat jucători importanți, de la echipă plecând Briceag, Soiledis, Vukusic, Simion Buziuc, Filip, Ion, Stan, Cană și Nedelcu. Totuși, se mai poartă negocieri pentru cedarea lui Florin Tănase.

Se anunță un sezon cu multe semne de întrebare pentru FCSB, care e cotată cu șansa a doua la câștigarea titlului. 888sport îi oferă cota 3.50.

Universitatea Craiova, nerăbdătoare să pună mâna pe titlu

Oltenii au fost mereu în lupta pentru titlu în ultimii ani, însă nu au făcut față presiunii și au cedat pe final. Așa s-a întâmplat în sezonul trecut, dar mai ales în urmă cu două stagiuni, când titlul a fost pierdut în ultima etapă.

De această dată, gruparea din Bănie mizează pe continuitate. Și-a păstrat antrenorul – grecul Marinos Ouzounidis a fost păstrat în funcție, după ce a câștigat Cupa României, iar startul în noul sezon a fost unul de bun augur, oltenii câștigând Supercupa.

Nici la nivelul lotului nu au fost aduși mulți jucători. Lazar, Marieș, Rusu, Conte și Găman sunt noutățile Craiovei. Iar la capitolul plecări au plecat doar jucători care nu erau titulari. Acka (Kiryat), Bărbuț (Sepsi), Al. Tudorie (Arsenal Tula), Camara (împrumut de la Jagiellonia expirat), M. Șerban (Chindia), Burlacu (liber) și Marinescu (liber) s-au despărțit de Craiova.

În aceste condiții, Craiova are șansa a treia și în acest sezon, iar 888sport îi oferă cota 6.00 pentru câștigarea titlului.

Viitorul s-a unit cu Farul

O mutare foarte importantă ce a avut loc în pauza competițională a fost unirea dintre Viitorul Constanța și Farul. Noua echipă va activa sub numele Farul Constanța și va fi antrenată de Gică Hagi.

Revenirea „Regelui” produce așteptări mari de la Farul, după ce anterior echipa a jucat în ultimii doi ani în play-out.

Așadar, Farul vrea să tragă la titlu și a adus jucători cunoscuți din Liga, precum Larie (Gaz Metan), Ad. Petre (UTA Arad), Aioani (Chindia), R. Pires (Hermannstadt), Florin Purece (liber), Jefte Betancor (Voluntari).

888sport vede Farul a patra favorită la câștigarea Ligii 1 și-i oferă cota 17.00.

Debut de foc pentru Mutu la U Craiova 1948

Adrian Mutu a părăsit echipa națională de tineret și este noul antrenor al FC U Craiova 1948. Nou-promovata are planuri mari în noul sezon și vrea să ajungă în cupele europene.

Cel poreclit „Briliantul” a primit numeroși jucători noi, aduși în special din străinătate, astfel că va trebui să omogenizeze rapid echipa.

Dar timpul nu este deloc de partea sa, deoarece debutul se va produce vineri, de la ora 21:30, pe terenul campioanei CFR Cluj.

La 888sport, CFR Cluj este favorită să obțină victoria, având cota 1.68. Egalul are cota 3.80, iar victoria oltenilor 4.90.

Cotele din acest articol pot suferi modificări în orice moment.