O nouă veste proastă pentru milionarul Gigi Becali. Vicecampioana dispune din nou de cel mai valoros lot înaintea începerii campionatului, dar asta nu îi poate asigura titlul. La fel s-a întâmplat şi în ultimii ani, dar degeaba.

O nouă lovitură pentru Gigi Becali 

Echipa patronată de către Gigi Becali e cea mai valoroasă pe hârtie din România, dar acest statut n-a ajutat-o la nimic în anii trecuți, în bătălia pentru câștigarea celui mai important trofeu intern, titlul de campioană.

FCSB a fost mereu de când s-a trecut la sistemul cu play-off, înainte de startul sezonului, clubul cu lotul cel mai bine cotat. Și întotdeauna a ratat obiectivul de a termina pe primul loc şi câştigarea titlului.

Și acum situația se prezintă la fel. Fotbaliștii de sub comanda cuplului Todoran-Pintilii au ajuns la o sumă cumulată care e cea mai mare din ultimii 5 ani. Aproape 32 de milioane de euro. Niciun alt club din România nu atinge bariera de 30 de milioane, campioana CFR Cluj e la 29,6, în vreme ce echipa primăriei din Craiova, CSU, doar la 27.

După aceste 3 formații, care sunt și combatantele în lupta pentru titlu, se face o mare diferenţă, iar următorul club în top nu e nici măcar la jumătate din cât face CSU, echipa fondată în 2013.

Gigi Becali, motive mari de îngrijorare

Deşi a avut mereu fotbaliștii cel mai bine cotați, FCSB n-a câștigat niciodată Liga 1. Fără nici o excepție, s-a impus în intervalul 2015-2021 clubul de pe locul secund sau chiar de pe poziția a 3-a în această ierarhie. De la Astra și Viitorul, până la seria incredibilă de 4 succese a CFR-ului, conform gsp.ro.

Cea mai mare diferență între FCSB și echipa care a câștigat campionatul s-a înregistrat în 2019-2020. Înaintea primei etape, FCSB avea un avans de aproape 8,5 milioane de euro față de CFR, care era devansată chiar și de Craiova, dar în cele din urmă gruparea din Gruia s-a impus.