Lia Olguța Vasilescu a reacționat dur după ce în a apărut informația că ea și cu soțul ei, Claudiu Manda, au fost zdrobiți în Dolj.

Olguța Vasilescu, care a candidat în aceste alegeri locale la Primăria Craiovei, s-a întrebat retoric „Ce fumează ăștia”, aluzie la faptul că potrivit datelor furnizate până acum, ea este câștigătoarea fotoliului de primar.

Candidatul PSD la primăria Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a obţinut 34,3%, candidatul PNL, Nicolae Giugea – 24,53%, candidatul PER, Antonie Solomon – 20,8%, iar candidatul Alianţei USR-PLUS, Lucian Bernd Săuleanu – 12,79% din voturile valabil exprimate, potrivit rezultatelor parţiale ale Autorităţii Electorale Permanente.

La Consiliul Local Craiova, PSD a obţinut 31,26%, PNL – 28,8%, Alianţa USR-PLUS – 14,89%, Partidul Ecologist Român – 10,76%, Partidul PRO România – 3,87%, Partidul Mişcarea Populară – 3,08%, ALDE – 2,04%, Partidul Puterii Umaniste – 1,02%.

O altă surpriză neplăcută pentru PSD se profilează în Dolj, unde candidatul liberal Alexandru Gîdăr are, potrivit rezultatelor parțiale, 39% dintre voturile pentru președinția Consiliului Județean.

Potrivit rezultatelor parțiale, Cosmin Dorin Vasile (PSD) a obținut 25,5%, iar Silviu Bratu (USR) – 17,7%.

 

Într-o altă postare, tot pe pagina sa de Facebook, Lia Olguța Vasilescu face o radiografie a situației post alegeri locale.

„Și la municipii, scorurile electorale dintre PNL si PSD sunt apropiate. Sa nu uitam si ca Robert Negoiță și Cristian Popescu Piedone sunt tot din partea stangii…
L.E. A caștigat si Dan Tudorache la sectorul 1. Deci PSD mai adaugă o primărie importantă”, a comentat Lia Olguța Vasilescu.

Olguța Vasilescu i-a asigurat pe craioveni că, dacă vor da votul social-democraților la alegerile locale 2020, echipa sa va fi alcătuită numai din oameni de valoare incontestabilă.

”Nu vă vom dezamăgi!”

”Dragi craioveni, dacă aveți încredere în mine și vreți să îmi acordați votul dvs, vă rog să îmi votați și echipa și, cu siguranță, nu vă vom dezamăgi! Doi prorectori de la cele doua universități de stat, un fost judecător foarte respectat, profesori universitari, avocați, medici, ingineri, economiști completează cea mai valoroasă listă a vreunui partid politic.

Am nevoie de această echipă pentru a finaliza proiectele propuse, iar orașul are nevoie să fie reprezentat de oameni cu adevărat profesioniști în domeniul lor de activitate!”, a scris Vasilescu pe Facebook.