Organizatorii greci ai ceremoniei de aprindere a flăcării olimpice au anunţat că au luat măsuri suplimentare pentru a evita propagarea noului coronavirus, cu ocazia ştafetei care va avea loc luna viitoare, informează Reuters.

“Am luat o serie de măsuri, vom face tot ceea ce este omeneşte posibil pentru a nu exista probleme şi suntem în contact strâns cu ministrul grec al sănătăţii”, a declarat, potrivit Agerpres, directorul ştafetei, Sakis Vassiliadis, fără să ofere detalii legate de măsurile respective.

Între timp, Toshiro Muto, conducător al Comitetului de Organizare, a spus că se ia în calcul reducerea parcursului, pentru a se limita riscurile legate de Covid-19. “În ceea ce priveşte parcursul torţei olimpice, după cum a spus domnul Muto, vrem să vă anunţăm principiile de bază, în mare, săptămâna viitoare”, a declarat Masa Takaya, purtător de cuvânt al Comitetului de Organizare.

Takaya a precizat că organizatorii analizează dacă este necesar ca fiecare eveniment legat de Tokyo-2020 să aibă loc separat, transmite News.ro. El a menţionat că dacă evenimentul se va desfăşura conform planificării, comitetul va implementa măsuri pentru limitarea riscurilor legate de virus.

Torţa olimpică va fi aprinsă în Grecia pe 12 martie

Torţa olimpică, un simbol global al păcii şi sportivităţii, va fi aprinsă conform tradiţiei la situl de la Olympia, pe 12 martie, înainte de a porni într-o ştafetă de şapte zile prin Grecia, la care vor participa câteva sute de alergători, urmând să fie predată apoi în mod oficial reprezentanţilor Japoniei, pe 19 martie la Atena.

Flacăra va porni apoi într-o ştafetă prin arhipelagul nipon, la care vor lua parte aproximativ 10.000 de persoane şi care se va încheia pe 24 iulie, când va avea loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo.

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo continuă pregătirile pentru evenimentul programat între 24 iulie şi 9 august, nefiind informaţi până acum de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în legătură cu o posibilă amânare sau mutare a competiţiei din cauza epidemiei de coronavirus.