Klaus Iohannis susține că se aşteaptă ca Partidul Naţional Liberal să înregistreze un „rezultat record” la alegerile locale, mai exact cele mai multe mandate pe care le-a obţinut vreodată.

Totodată, șeful statului a vorbit și despre social democrați, care, după părere sa nu trebuie ”să mai ocupe jumătate din poziţiile din administraţia locală”.

„Partidul Naţional Liberal este fără doar şi poate cel mai important partid în ziua de astăzi pe scena politică din România şi trebuie să demonstreze acest lucru şi la alegerile locale. Eu mă aştept la un rezultat record din partea Partidului Naţional Liberal, mă aştept să aibă mai mulţi aleşi locali, mai multe primării, mai multe consilii judeţene decât au avut vreodată în ultimii 30 de ani. (…)

PSD ocupă peste jumătate din poziţiile din administraţia locală la momentul acesta şi mă aştept ca PSD să nu mai ocupe jumătate din poziţiile din administraţia locală. Există tot felul de sondaje care arată votul politic, dar ştim foarte bine, la alegeri locale contează şi candidatul, persoana candidatului şi atunci este bine să avem aşteptări rezonabile. Aşteptarea mea este ca Partidul Naţional Liberal să obţină de data aceasta cele mai multe mandate pe care le-a obţinut vreodată”, a arătat preşedintele Iohannis în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Cotroceni.

Excese în Campania electorală

În aceași conferință de presă, șeful statului a fost întrebat ce părere are despre modul în care s-a desfăşurat campania electorală, cu referire concretă la incidentul de marţi seara, când în timpul unui eveniment electoral câteva persoane au scandat împotriva PNL şi USR, folosind expresii triviale.

În acest context, președintele speră că de acum încolo România va avea campanii civilizate.

„În orice campanie, din păcate, cel puţin în ultimii ani au fost şi excese. Eu îmi doresc să nu mai fie şi cu toţii ne dorim campanii decente, civilizate, unde candidaţii îşi prezintă oferta electorală şi nu înjurăturile. Sper să prindem vremurile când astfel de manifestări nu mai au loc în timpul campaniilor electorale”, a spus Iohannis.