Într-o postare pe pagina personală de facebook, Marcel Ciolacu reacționează dur după conferința lui Klaus Iohannis. Liderul interimar al PSD la criticat aspru pe șeful statului, având în vedere răspunsurile date cu privire la începerea noului an școlar.

În opinia lui Ciolacu, Klaus Iohannis este un președinte ”trist” și totodată un ”jalnic profesor”, iar acest lucru este total inacceptabil.

„Trist președinte, jalnic profesor! Este inacceptabil să te speli pe mâini pentru că Guvernul TĂU n-a fost în stare să facă NIMIC pentru deschiderea în siguranță a școlilor. Cum adică să se ocupe primarii? Guvernul ce păzește, domnule Iohannis?! Sunt 7 milioane de copii, părinți și bunici care nu știu nici acum ce se va întâmpla pe 14 septembrie.

Cum adică să spui că elevii se obișnuiesc repede cu ”lucrurile mai puțin plăcute”?! Cu lipsa manualelor, a tabletelor și cu purtarea ore în șir a măștilor luate din banii părinților?! Cu profesorii care vor intra la clasă cu frica că se vor infecta, cu zeci de măsuri aberante venite de la centru pentru primari, cu localități întregi unde nu este nici măcar semnal la telefon?! Cum?!”, scrie Ciolacu pe facebook.

Nu sunteți președintele PNL

Totodată, Ciolacu a mai subliniat faptul că Iohannis trebuie să fie conștient de faptul că este președintele ”tuturor” ci nu ”președintele PNL”, astfel încât să nu mai facă o campanie pentru liberali.

„Dar nu vreți dvs, domnule Iohannis, să vă obișnuiți cu ideea că nu sunteți președintele PNL, ci președintele TUTUROR românilor?

Să nu mai faceți campanie deșănțată de la pupitrul prezidențial, să renunțați la amenințările la adresa opoziției și să îmbrăcați haina de președinte, nu geaca galbenă?

Curaj! Un prim pas ar fi susținerea dublării alocațiilor! Este legea pe care ați promulgat-o acum câteva luni și pe care o așteaptă milioane de români! Dacă nu pentru altceva, măcar pentru a le putea achiziționa copiilor lor tabletele atât de necesare acum educației! Tablete pe care, nici după luni de zile, Guvernul pe care îl apărați cu atâta ardoare nu a fost în stare să le asigure celor care vor începe luni școala on-line”, a reacționat Marcel Ciolacu pe Facebook.

Sursă foto: INQUAM/Ilona Andrei