Liderul PSD, Marcel Ciolacu s-a declarat revoltat de ultima decizie a Guvernului de a ataca la CCR legea care respinge creșterea etapizată a alocațiilor pentru copii și care înseamnă, de fapt, dublarea alocațiilor.

Într-o postare pe pagina de facebook, Ciolacu numește Guvernul a fi ”incompetent” având în vedere gestionarea situației din România. Liderul PSD a subliniat faptul că deschiderea școlilor a fost făcută în ”bătaie de joc”, iar acum Guvernul se luptă din nou pentru a nu dubla alocațiile.

„Dar chiar nu vă crapă obrazul de rușine?! Același Guvern incompetent care a făcut din deschiderea școlilor o mare bătaie de joc, se luptă acum pe toate căile să nu dubleze alocațiile copiilor! Azi, peneliștii au contestat din nou la Curtea Constituțională legea votată de Parlament și promulgată de președintele Iohannis.

Asta deși CCR le-a mai spus o dată că bat câmpii și că legea votată de PSD este perfect constituțională”, scrie Ciolacu pe facebook.

Iohannis trebuie să explice

Totodată, liderul PSD este de părere că singurul care poate explica ”noua decizie aberantă a Guvernului” este președintele Klaus Iohannis.

”Iohannis trebuie să iasă astăzi și să justifice această nouă decizie aberantă a Guvernului său! Până când mai tolerează acest guvern care fură până și drepturile copiilor?! Eu am un singur mesaj. Nu vă mai bateți joc de copii! DUBLAȚI ALOCAȚIILE! Respectați legea!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Potrivit B1 Tv, Guvernul va ataca la CCR proiectul pentru respingerea OUG privind majorarea etapizată a alocațiilor. Potrivit sursei citate,  dacă proiectul ar fi fost promulgat și ar fi intrat în vigoare, alocațiile ar fi trebuit dublate.

Pentru că nu există fonduri suficiente, Guvernul intenționează să atace la Curtea Constituțională proiectul de lege privind respingerea OUG care prevede majorarea etapizată a alocațiilor. Dacă judecătorii CCR nu vor fi de de acord, atunci alocațiile trebuie să fie dublate.

Sursă foto: INQUAM/Ilona Andrei