Raluca Turcan, vicepremierul Cabinetului Orban, a vorbit, joi, despre majorarea alocaţiilor pentru copii. Ea a precizat că Guvernul a mărit deja alocaţiile cu 20% şi se va păstra această majorare, în primă etapă, indiferent de decizia Curţii Constituţionale. CCR este aşteptată să ia o decizia, având în vedere că legea care a trecut de Parlament prevedea dublarea alocaţiilor.

“Guvernul Orban în mod cert va majora alocaţiile cu 20%. Luna septembrie este cea în care vor veni şi pensiile majorate şi alocaţiile mărite”, a precizat Turcan la Televiziunea Română, întrebată ce va face Guvernul, în cazul în care CCR nu-i va da dreptate pe tema alocaţiilor.

PSD a făcut un gest populist când s-a aflat la guvernare

Vicepremierul i-a criticat pe social-democraţi, care au mizat pe creşterea alocaţiilor ca un gest populist, fără a-şi pune vreo problemă privind sursele de finanţare.

“Din nefericire, din momentul în care s-a schimbat roata, cei care guvernau atunci – care s-au opus creşterii alocaţiilor – s-au gândit «hai să facem un gest populist şi să dublăm din nou alocaţiile», ignorând sursa de finanţare. Noi am spus că dublăm alocaţiile etapizat alocaţiile, astfel încât bugetul de stat să le poată susţine. Vom rămâne pe 20% într-o primă etapă, urmând ca de anul viitor să mergem gradual”, a mai declarat Raluca Turcan, potrivit news.ro.

Guvernul României s-a angajat să crească alocaţiilor pentru copii în mod etapizat, până la 1 iulie 2022, cu câte 20% la începutul fiecărui semestru, în ciuda legii adoptate de Parlament care prevedea o dublare a alocaţiilor.

Ce spune Raluca Turcan despre modificarea punctului de pensie, plănuită de PSD şi ALDE

În aceeaşi emisiune, Turcan a mai fost întrebată şi despre subiectul fierbinte al pensiilor, având în vedere anunţul PSD şi ALDE privind modificarea ordonanţei de urgenţă pentru rectificarea bugetară, pentru a putea interveni asupra creşterii punctului de pensie.

Vicepremierul a catalogat demersul PSD şi ALDE drept “populist, ca şi această propunere de majorare a punctului de pensie cu 40%, în condiţiile în care înainte exista o lege şi pensiile se indexau cu rata inflaţiei şi în raport cu salariul mediu”.