Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a anunțat miercuri că parlamentarii nu vor permite Guvernului să crească pensiile doar cu 14%, pentru că aceasta ar însemna un furt din banii pensionarilor.

În consecință, Tăriceanu arată că ordonanța de urgență privind rectificarea bugetară va fi modificată în Parlament, astfel încât Guvernul să fie obligat să aloce banii pentru o majorare cu 40% a punctului de pensie, așa cum prevede Legea pensiilor aflată încă în vigoare.

”Nu vom tolera furtul din banii pensionarilor”

Cu banii cuveniți pensionarilor guvernarea liberală cumpără parlamentari și echipamente la suprapreț, lucru de netolerat, acuză președintele ALDE.

”Vom modifica Ordonanța de Urgență a Guvernului care privește rectificarea bugetară. O să o modificăm pentru că ea prevede majorarea pensiilor cu doar 14% și nu cu 40% așa cum spune legea.

Nu vom tolera furtul din banii care se cuvin pensionarilor și nu vom accepta să fie bani pentru cumpărat parlamentari, pentru echipamente la suprapreț, pentru servicii secrete, pentru avioane și rachete și tocmai când ajungem la mărirea pensiilor bugetul se termină!”, a scris miercuri Tăriceanu pe Facebook.

”Riscați să nu scăpați de furia poporului”

”Domnilor Iohannis și Orban, nu vi se pare ciudat că doar atunci când este vorba de bani pentru pensionarii cu pensii mici și pentru alocații pentru copiii țării, brusc, țara este în pericol de faliment???

Reveniți cu picioarele pe pământ pentru că și dacă ați scăpat de votul din Parlament riscați să nu scăpați de furia poporului pe gâtul căruia țineți apăsat piciorul!”, arată fostul premier.

Trebuie precizat că rectificarea bugetară prin care s-au majorat pensiile cu 14% va fi dezbătută de comisiile de buget-finanțe din Parlament.

Probabil că săptămâna viitoare vom avea rectificarea

Reprezentanții PSD au anunțat deja că vor să o modifice ordonanța, pentru a obliga Guvernul să atingă procentul de 40%.

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a declarat marți că scopul principal al parlamentarilor social-democraţi este acela de a elimina articolul din OUG prin care pensiile “au fost diminuate cu 26%”.

Alfred Simonis se referă la diferența între procentul de 40% în care insistă PSD și cel de 14% de creștere a pensiilor prevăzut în rectificarea bugetară.

PSD cere majorarea cu 40%, prevăzută în legea adoptată anul trecut, procent pe care liberalii susțin că nu au cum să-l atingă în contextul provocărilor economice generate de criza coronavirusului.

”Probabil că săptămâna viitoare vom avea rectificarea adoptată fără acel articol. Prin urmare, pensiile vor fi majorate cu 40%, conform legii în vigoare, iar Guvernul nu mai are niciun mecanism, niciun fel de tertip, prin care să încerce, oricât de mult şi-ar dori, să evite această majorare de care pensionarii României au foarte mare nevoie”, arată Alfred Simonis.