Klaus Iohannis a afirmat în cadrul conferinței de presă că ceea ce face PSD este doar să se joace cu legislația și i-a amăgit pe pensionari. Acesta consideră demersul social-democraților „populist, electoral” și „fără niciun fundament”

„Populist, electoral, fără niciun fundament. Statul poate plăti doar 14%, Guvernul a explicat de ce doar atât. Am auzit că unii din PSD afirmând cu nesimțire că pensiile au fost tăiate. Nu, au fost majorate. Mai mult nu s-a putut merge. După ce economia își va reveni sigur se vor găsi soluții pentru majorările așteptate. PSD s-a jucat cu legislația, a amăgit pensionarii”, consideră președintele Klaus Iohannis.

PSD și ALDE vor eliminarea OUG privind majorarea cu 14%

Amintim că, liderul deputaților PSD a declarat marți seară că social-democrații vor elimina articolul din rectificarea bugetară ce prevede majorarea pensiilor cu doar 14%. Alfred Simonis a adăugat că în acest fel Guvernul Orban nu va mai avea încotro și va trebui să majoreze pensiile, așa cum spune legea, cu 40%.

„Birourile Permanente Reunite se vor reuni mâine (nr. miercuri) și vor pune pe ordinea de zi a comisiilor reunite de buget-finanțe din Camera Deputaților și Senat rectificarea bugetară cu scopul principal de a elimina acel articol prin care pensiile în România au fost diminuate cu 26%. Probabil că săptămâna viitoare vom avea rectificarea adoptată fără acel articol. Prin urmare pensiile vor fi majorate cu 40%, conform legii în vigoare, iar Guvernul nu mai are niciun mecanism prin care să încerce să evite această majorare”, anunță liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

De asemenea, și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că ordonanţa privind rectificarea bugetară va fi modificată în Parlament pentru că nu prevede majorarea pensiilor cu 40%, ci doar cu 14%.

„Vom modifica OUG care priveşte rectificarea bugetară. O să o modificăm, pentru că ea prevede majorarea pensiilor cu doar 14% şi nu cu 40%, aşa cum spune legea. Nu vom tolera furtul din banii care se cuvin pensionarilor şi nu vom accepta să fie bani pentru cumpărat parlamentari, pentru echipamente la suprapreţ, pentru servicii secrete, pentru avioane şi rachete şi tocmai când ajungem la mărirea pensiilor bugetul se termină!”, a precizat Tăriceanu.