Cunoscutul economist Adrian Câciu demască afirmațiile făcute de membrii Guvernului Orban, în frunte chiar cu Prim-ministrul, care au spus că România este singura țară care a majorat pensiile pe timpul crizei economice cauzate de pandemia de coronavirus.

Astfel, Germania a majorat pensiile începând cu data de 1 iulie și nu este singurul exemplu. Austria acordă un bonus de 360 de euro pentru fiecare copil, pentru a susține nivelul de trai al familiilor afectate de criza economică.

”Multe țări au dat bani la tineri”

”Înțeleg că a fost demascată minciuna la nivel înalt prin care doi miniștri au spus că suntem singura țară care a crescut pensii și alocații.

Na, ei au lansat provocarea și românii află acum de la noi că multe țări au crescut pensii, venituri minime și alocații.

Paradoxal este altceva: multe țări au dat bani la tineri, în timp ce acești domni/doamne care mint s-au ascuns în spatele „crizei”.”, a scris miercuri economistul pe Facebook.

”Minciuna trebuie urmată de demisii”

”De ce mințiți? De ce nu sunteți corecți și nu vă respectați electoratul? Vă doriți un electorat spălat pe creier pe seama căruia să aveți funcții și avantaje?

La asta se reduce totul?

Într-o democrație normală, minciuna ar fi urmată de demisii.”, susține Adrian Câciu.

”Suntem singura țară care creștem alocații și pensii”

”Nicio țară din Europa nu a avut capacitatea de a crește pensii, de a crește alocații şi de a creşte salarii. Suntem singura țară care creștem alocații și pensii, dar nu putem să o facem iresponsabil, astfel încât să ajungem în 2021 sau în 2022 să nu avem de unde să plătim aceste pensii şi salarii.

Toată lumea va suferi dacă se insistă în această aberație populistă, să se mărească pensii, salarii, ajutoare sociale și toate celelalte categorii de cheltuieli fără existența unor resurse financiare reale. Este o chestiune de bun-simț, de responsabilitate”, a declarat recent Premierul Ludovic Orban.

”România este singura țară care face acest lucru în perioada de criză”, a declarat și ministrul Muncii, Violeta Alexandru, cu privire la majorarea pensiilor.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, s-a exprimat, de asemenea, în acest sens.