Pandemia de coronavirus a făcut prăpăd pe tot mapamondul. Ultimele vești sunt însă deosebit de îngrijorătoare. S-au greșit mii de teste. Toate persoanele au fost diagnosticate greșit. Autoritățile sunt total depășite de situație.

Adevărul despre cazurile de coronavirus

S-a aflat adevărul despre coronavirus. Mii de persoane au parte acum de mari probleme după ce au primit rezultate greşite la testele pentru COVID-19, în Suedia. Autoritățile nu au mai avut ce face și au anunțat totul în cadrul unei conferinţe de presă, relatează dpa.

Toate cele 3.700 de persoane testate au primit un rezultat pozitiv deşi nu erau infectate cu noul coronavirus, afectând statisticile oficiale oferite de autorităţile din Suedia.

Rezultatele greşite au fost înregistrate în special în cazul persoanelor cu simptome uşoare care s-au testat singure cu ajutorul aşa-numitelor teste de diagnostic PCR, conform Agerpres.

Greşeala a fost descoperită în două laboratoare care au analizat eficacitatea testelor PCR fabricate în China, constatând că testele nu au putut face distincţia între probele cu o concentraţie redusă de virus şi probele negative.

Pur şi simplu testele nu au fost îndeajuns de eficiente, au spus autorităţile medicale suedeze. Suedia a înregistrat până marţi circa 86.900 de cazuri de coronavirus, dintre care 5.814 decese legate de COVID-19.

Și nu este singura problemă cu care se confruntă Suedia. Locuitorii oraşului Alvsbyn s-au închis în case din cauza unei posibile scurgeri de amoniac provocate de un incendiu la o fabrică de pâine, a informat luni presa locală, citată de dpa.

Poliţia a închis fabrica Polarbrod şi i-a îndemnat pe locuitori să nu iasă din casă ţi să ţină ferestrele şi uşile închise, din cauza pericolului unei explozii. Amoniacul s-ar fi putut scurge dintr-o instalaţie de răcire.

Şcolile de asemenea au rămas închise. Incendiul a ajuns la acoperiş şi a provocat pagube unor mari părţi ale fabricii, a declarat Polarbrod într-un comunicat. „Dacă pereţii şi plafonul cad, emisiile ar putea fi mai mari”, a precizat şeful brigăzii locale de pompieri la canalul SVT.

Potrivit unor angajaţi ai fabricii, incendiul a izbucnit la o bandă transportoare din plastic, după ce o bucată de pâine a început să ardă într-unul din cuptoare. „Este o mare tragedie pentru noi, dar din fericire nimeni nu a fost rănit”, a declarat şeful Polarbrod.