Este vorba despre Daraban Timea Enikö, o profesoară de Biologie în vârstă de 25 de ani din Maramureș. Aceasta a murit după ce s-a infectat cu coronavirus.

Tânăra preda la trei şcoli diferite din judeţul Maramureş, în localităţile Seini, Coltău şi Arduzel. Era căsătorită şi nu avea copii.

Cunoștințele sale sunt șocate de ceea ce s-a întâmplat, având în vedere că aceasta nu avea niciun fel de comorbidități.

„Cazul este cu atât mai şocant cu cât, potrivit surselor medicale, tânăra nu prezenta comorbidităţi şi nici nu făcea parte din categoria persoanelor supraponderale. Era o tânără ca multe altele, sănătoasă, şi totuşi acest virus a răpus-o”, relatează ActualMM.ro.

Maramureșenii au donat plasmă

Potrivit sursei menționate anterior, maramureșenii care s-au vindecat de coronavirus au donat sânge pentru Timea, pentru ca aceasta să poată primi tratamentul cu plasmă.

Din păcate, aceasta a pierdut lupta cu viața luni, 24 august, în jurul orei 11:30.

Bilanțul coronavirus azi, 25 august

După un început de săptămână cu un număr relativ mai redus de cazuri, respectiv 825 raportate luni, Grupul de Comunicare Strategică vine marţi, 25 august, cu cel mai recent bilanţ privind infectările cu coronavirus din România.

Până astăzi, 25 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 80.390 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

35.816 pacienți au fost declarați vindecați și 9.593 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.060 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 3.367 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 24.08.2020 (10:00) – 25.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 58 de decese (32 bărbați și 26 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.