„Aceasta o să fie o decizie politică, așa cum am luat decizia de a proroga și legea cu dublarea alocațiilor. Greu a fost să găsim fondurile și pentru a crește pensiile cu 10%. Este un efort bugetar care vine în contextul în care plătim și șomajul tehnic și trebuie să repornim o serie de investiții.

Noi înțelegem că este nevoie de o creștere și pentru oamenii în vârstă și, mai mult decât atât, este și o datorie morală. Atât putem în acest moment: 10%”, a transmis Florin Cîțu la Realitatea PLUS.

Este estimat un deficit de 6,9% din PIB

„Estimăm un deficit, în acest moment, un deficit de 6,9% din PIB. Am văzut cifrele pe luna iunie și arată foarte bine. Economia a răspuns perfect la măsurile pe care le-am luat. Revenirea aceea în V despre care v-am vorbit este încă valabil”, a adăugat acesta.

Florin Cîțu spune că PSD este în stare să distrugă România

Florin Cîțu a spus că PSD este în stare să arunce țara în aer. Răspunsul acestuia vine după i s-a reamintit de posibilitatea că social democrații vor depune moțiune de cenzură dacă nu va crește pensiile cu 40%.

„Îi cred în stare să distrugă toată România pentru a câștiga câteva voturi. Nu mă mai miră nimic. Pentru a lua câteva voturi sunt în stare de orice, sunt în stare să arunce țara în aer”, a conchis ministrul Finanțelor, spunând că „ar fi un dezastru pentru economia României” dacă se va ajunge la o creștere a pensiilor cu 40%.

România a câștigat încrederea investitorilor

Într-o postare pe pagina de Facebook, ministrul Finanțelor, susține că în luna iunie costurile cu dobânzile au fost mai mici decât costurile din aceeași perioadă a anului trecut.

„INCONTESTABIL! Am castigat încrederea investitorilor în aceste guvern. În luna iunie 2020 costurile cu plata dobânzilor au fost MAI MICI față de costurile plătite de guvernul socialist în iunie 2019.

Am reușit aceasta performanță în mijlocul celei mai mari crize economice pentru economia globală. Încrederea investitorilor în guvernul PNL înseamnă dobânzi mai mici pentru sume mult mai mari și cel mai imporant REDUCEREA cheltuielilor bugetare.

Luna iunie 2020 este o luna cu un rezultat financiar de excepție pentru această perioada îngrozitor de dificila prin care trece economia globală. Revenierea în V a economiei rămâne scenariul de bază”, a scris Cîțu.