Într-o postare pe pagina de facebook, ministrul Finanțelor, susține că în luna iunie costurile cu dobânzile au fost mai mici decât costurile din aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit ministrului, în acest fel, România a reușit să câștige încrederea investitorilor.

„INCONTESTABIL! Am castigat încrederea investitorilor în aceste guvern. În luna iunie 2020 costurile cu plata dobânzilor au fost MAI MICI față de costurile plătite de guvernul socialist în iunie 2019.

Am reușit aceasta performanță în mijlocul celei mai mari crize economice pentru economia globală. Încrederea investitorilor în guvernul PNL înseamnă dobânzi mai mici pentru sume mult mai mari și cel mai imporant REDUCEREA cheltuielilor bugetare”, a scris Cîțu.

Un rezulat de excepție

Totodată, acesta a mai precizat că una iunie a acestui ani este un rezultat ”de excepție” având în vedere perioada dificilă pe care o traversează economia globală.

„Luna iunie 2020 este o luna cu un rezultat financiar de excepție pentru această perioada îngrozitor de dificila prin care trece economia globală. Revenierea în V a economiei rămâne scenariul de bază”, a adăugat ministrul.