Situația s-a complicat în ultimele zile în politica românească, asta după ce premierul Florin Cîțu a ajuns la cuțite cu USR PLUS după ce l-a revocat pe deja fostul ministru al Justiției Stelian Ion. Acum, sunt pregătite două moțiuni de cenzură pentru a da jos Guvernul. Una este inițiată de USR PLUS, cu ajutorul AUR, iar alta a fost depusă de PSD.

Iohannis, acuzat de blat cu PSD

Acum, președintele Klaus Iohannis este acuzat că ar fi făcut un blat cu social democrații astfel încât să îi salveze pielea premierului. Totuși, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a explicat duminică seara la Antena 3 ce s-a întâmplat de fapt. Acesta a vorbit la Antena 3 despre moţiunea de cenzură şi a clarificat acuzaţiile cu pivire la faptul că ar exista o înțelegere cu preşedintele Klaus Iohannis privind scandalul din coaliţie.

Marcel Ciolacu a răspuns duminică seară acuzațiilor aduse de George Simion, co-preşedinte AUR, care a cerut dovezi că social democraţii nu au o înțelegere cu preşedintele Klaus Iohannis.

„Nu acuz PSD, cer dovezi clare că PSD nu este teleghidat din spate de președintele Iohannis și poate să înțeleagă faptul că o moțiune doar a PSD-ului nu va trece niciodată, cum nu a trecut nici cea din luna iunie”, transmitea, joi, 2 septembrie, liderul AUR George Simion.

Marcel Ciolacu, primele reacții după acuzațiile lui George Simion

În replică, Marcel Ciolacu a spus că de fiecare dată când PSD creşte în sondaje apar astfel de afirmații.

„Dacă vrei să cadă un guvern nu este logic să îți dai totuși demisia din acel guvern și atunci guvernul cade de drept și nu mai trebuie nicio moțiune, nici să faci alianțe nici cu PSD nici cu AUR? Cum să fac blat cu Iohannis! Ce să îmi dea mie Iohannis mai mult decât mi-au dat românii? Nu am dosare penale, nu am furat, de ce să fac blat cu Iohannis? De ce să facă PSD un blat cu Iohannis în acest moment? Că a ieșit nu știu ce lider şi s-a supărat pe noi că nu îi votăm moțiunea. Să spună că să demonstreze Ciolacu că nu e blat să voteze.

Păi, măi secăturilor voi faceți un șantaj ordinar. S-au prins oamenii, v-au luat jucăria că ați pus labele pe justiție și acum sunt supărați. Eu trebuie să demonstrez…Cum poți să acuzi? Ce să am eu cu Iohannis? Nu m-a sunat Iohannis, nu m-am văzut cu el. Cer şi vă dau toate telefoanele, nu am vorbit cu Cîţu. Cu domnul Barna și cu domnul Cioloș mă așteptam să vorbesc să punem la punct un text al moțiunii”, a transmis Marcel Ciolacu la emisiunea „Subiectiv”.