Florin Cîțu a transmis sâmbătă seara că trebuie doar să se așeze din nou la masa de discuție. Premierul a transmis că își dorește continuarea coaliției cu USR PLUS după scandalul din ultimele zile.

Anunțul lui Florin Cîțu privind reconcilierea cu USR PLUS

„Susțin această coaliție, este singura coaliție care poate să guverneze România astăzi, este singura coaliție, PNL-USR PLUS-UDMR, care poate să implementeze un program de guvernare care va dezvolta România în următorii patru ani de zile. Trebuie doar să ne așezăm la masa de discuție, să discutăm și vom găsi soluții”, a transmis Florin Cîțu. „Bineînțeles că trebuie să vedem și ce vrem în perioada următoare, dar eu cred că am arătat că putem, atunci când vrem și suntem împreună, să găsim soluții”, a transmis premierul Florin Cîțu, potrivit digi24.ro.

Premierul spune că nu se aștepta la înțelegerea cu AUR

Întrebat dacă s-a așteptat la o asemenea reacție din partea USR PLUS, în condițiile în care multe voci spun că era doar o chestiune de timp, premierul a replicat: „La ce reacție? Să fie lângă AUR? Nu m-am așteptat, să știți, dar sunt alții specialiști, politologi, dacă ei spun că era o chestiune de timp, au dreptate, nu știu”.

Cîțu vrea împăcarea cu USR PLUS după marele scandal

În finalul declarațiilor făcute la Oradea, unde a fost flancat de Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, și de Emil Boc, primarul Clujului, premierul Florin Cîțu a repetat: „Eu vreau ca această coaliție să continue. Soluția pentru mine este doar această coaliție, mergem pe această coaliție PNL-USR-UDMR”.

Declarațiile premierului vin după ce președintele Klaus Iohannis a avut o reacție dură, sâmbătă, la adresa celor de la USR PLUS în legătură cu criza politică nou creată în România și le-a cerut să se întoarcă la masa dialogului în următoarele zile.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României