Florin Cîțu, președintele PNL și al Senatului, susține că România are nevoie să se grăbească în implementarea certificatului verde.

„Timpul fuge în defavoarea noastră. Variantele de lege se tot schimbă. Cel mai rău e să nu faci nimic. Cei care merg împotiva acestei acțiuni sunt cei care beneficiează. Aceste grupări care militează împotriva vaccinării. Deci cei din privat să plătească teste pentru cei din spațiul public…?! E împotriva principiilor noastre liberale. Asumarea răspunderii e o chestiune pe care premierul o ia. Poate vine mai devreme decât ca la buget. Plus că s-ar putea să fie contestată la Curtea Constituțională.”, a spus Florin Cîțu, luni seara, la Digi24.

Florin Cîţu se opune decontării de la buget a testelor de COVID

Florin Cîțu a fost întrebat luni, 20 decembrie, despre voucherele prin care angajaţii se pot testa pentru COVID-19.

„De abia am primit varianta. Daţi-mi voie să o citesc. Punctul meu de vedere în privinţa acestor vouchere îl ştiţi foarte bine. L-am spus de fiecare dată. Nu mi se pare normal să decontăm de la buget teste pentru cei care nu vor să se vaccineze. Acesta e punctul meu de vedere, dar vreau să văd şi această variantă”, a declarat Florin Cîţu.

De asemenea, acesta întrebat și odacă proiectul privind certificatul verde ar putea fi aprobat de către Legislativ până la finalul acestui an.

„Dacă putem să facem un buget în 3 zile, putem să trecem şi un proiect de acest fel”, a completat liderul PNL.

În forma actuală a bugetului, pragul de 7% pentru investiții negociat cu PSD nu este respectat, spune liderul PNL. În acest context, Florin Cîțu amenință cu ruperea Coaliției de guvernare .

Totodată, liderul PNL a declarat luni, 20 decembrie, că trebuie să discute cu colegii de partid pentru a vedea dacă acest buget va fi „încă un compromis” pe care liberalii îl vor face pentru a merge mai departe în coaliția cu social democrații.

„Nu cred că se mai poate face ceva. Când s-a negociat această coaliție de guvernare, pachetul social propus de PSD a fost acceptat doar cu condiția ca 7% din buget să se ducă către investiții. Nu e doar o ambiție a PNL. Este singurul mod prin care poți să susții acel pachet social. Fără resursele pentru investiții, pachetul social nu are sustenabilitate pe termen lung și creează dezechilibre”, a declarat Florin Cîțu.