Florin Cîţu se opune decontării de la buget a testelor de COVID: Nu mi se pare normal

Florin Cîțu a fost întrebat luni, 20 decembrie, despre voucherele prin care angajaţii se pot testa pentru COVID-19.

„De abia am primit varianta. Daţi-mi voie să o citesc. Punctul meu de vedere în privinţa acestor vouchere îl ştiţi foarte bine. L-am spus de fiecare dată. Nu mi se pare normal să decontăm de la buget teste pentru cei care nu vor să se vaccineze. Acesta e punctul meu de vedere, dar vreau să văd şi această variantă”, a declarat Florin Cîţu.

De asemenea, acesta întrebat și odacă proiectul privind certificatul verde ar putea fi aprobat de către Legislativ până la finalul acestui an.

„Dacă putem să facem un buget în 3 zile, putem să trecem şi un proiect de acest fel”, a completat liderul PNL.

Florin Cîțu amenință cu ruperea din cauza bugetului

În forma actuală a bugetului, pragul de 7% pentru investiții negociat cu PSD nu este respectat, spune liderul PNL. În acest context, Florin Cîțu amenință cu ruperea Coaliției de guvernare .

Totodată, liderul PNL a declarat luni, 20 decembrie, că trebuie să discute cu colegii de partid pentru a vedea dacă acest buget va fi „încă un compromis” pe care liberalii îl vor face pentru a merge mai departe în coaliția cu social democrații.

„Nu cred că se mai poate face ceva. Când s-a negociat această coaliție de guvernare, pachetul social propus de PSD a fost acceptat doar cu condiția ca 7% din buget să se ducă către investiții. Nu e doar o ambiție a PNL. Este singurul mod prin care poți să susții acel pachet social. Fără resursele pentru investiții, pachetul social nu are sustenabilitate pe termen lung și creează dezechilibre”, a declarat Florin Cîțu.

Potrivit acestuia, situația bugetului va fi discutată în interiorul PNL.

„Nu este un moft cererea de 7%. A fost negociat pentru a susține creșterea de pensii și salarii. Am spus că este nevoie de aproximativ 3 miliarde în plus pentru a ajunge la această cifră de 7% din PIB, dar mi s-a spus că bugetul este închis. Aşa cum a fost respectat pachetul social din programul de guvernare, aşa cerem să fie respectat şi pachetul de investiții.

Coaliția cu PSD a fost un compromis. Acum nu cred că se mai poate face ceva la acest buget, trebuie să discutăm în PNL. Vom vedea dacă și acesta va fi un compromis ca să mergem mai departe”, a adăugat Cîțu.