PROGNOZA METEO 15 octombrie 2021

Vineri, vremea va fi închisă și deosebit de rece pentru această perioadă a anului, în special în sudul țării. Cerul va fi mai mult noros și va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului și izolat în rest.

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, la altitudini mari, vor fi precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare.

În Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului și în Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse 30…35 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice unde vor fi viteze de 45…55 km/h, transmite ANM.

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 16 grade, iar cele minime se vor situa în general între 4 și 12 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO București

Vineri, în Capitală, vremea va fi închisă și deosebit de rece. Temporar va ploua și se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp. Vântul va avea unele intensificări și se vor atinge viteze de 45…55 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

PROGNOZA METEO 16 octombrie 2021

Sâmbătă, vremea se va menține deosebit de rece în majoritatea zonelor.

În nord și nord-vest cerul va fi variabil, iar în rest înnorările vor persista și mai ales în prima parte a intervalului va ploua în regiunile sudice și sud-estice, local în cele estice și pe arii restrânse în rest. Pe crestele montane, trecător, vor mai fi precipitații mixte.

În Muntenia și Dobrogea, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și pe spații mici 30 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul și sud-estul teritoriului, cu viteze de 45…55 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 17 grade, iar cele minime între 1 și 12 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO București

Sâmbăta, bucureștenii vor avea parte de valori termice diurne mai mici decât cele specifice datei. Cerul va fi noros, temporar va ploua mai ales pe parcursul zilei și se vor acumula 15…20 l/mp. Vântul va avea unele intensificări ziua, când se vor atinge viteze de 45…55 km/h. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 8…9 grade.

17 octombrie 2021: temperaturile încep să crească

Duminică, cerul va fi temporar noros și pe arii restrânse vor fi ploi în general slabe în regiunile sudice, sud-estice și parțial în cele centrale. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime, în creștere față de zilele anterioare, se vor situa între 11 și 17 grade, iar cele minime între 0 și 10 grade, cele mai scăzute fiind în depresiuni, unde vor fi condiții de brumă.

La Bucureşti, duminică, cerul va fi temporar noros și va ploua în prima parte a zilei și din nou noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar cea minimă va fi de 8…9 grade.