Gigi Becali se retrage din fotbal?!

Gigi Becali se retrage din fotbal?! Conflictul dintre FCSB și Federația Română de Fotbal (FRF) a atins cote alarmante, iar patronul echipei, Gigi Becali, se află în centrul acestei furtuni, fiind amendat cu 25.000 de lei de către Comisia de Disciplină a FRF pentru declarațiile sale împotriva arbitrului Istvan Kovacs.

Această amendă a stârnit un val de nemulțumiri din partea lui Becali, care consideră că este judecat de către persoane fără experiență și cunoștințe adecvate despre fotbal.

Într-o reacție vehementă, Becali a respins hotărârea Comisiei de Disciplină și a anunțat intenția de a ataca această decizie în instanță.

“Bine mă, nu mă interesează. Ce comisie? Nici măcar nu o iau în seamă. Vom ataca în instanță. Cine sunt ei să dea amenzi? Sunt doar niște oameni care acționează la comandă și atât.

Ce, ei sunt judecători să aplice amenzi? Mai bine să îi lase în pace. Era treaba lor să găsească dovezi, ei sunt organul de anchetă. Eu am spus ceea ce am auzit. Am menționat că are două apartamente. Asta este o acuzație? Ei, care se pretind o comisie de integritate, au ajuns să acționeze la comandă”, a declarat Gigi Becali.

Motivul pentru care ar vrea să se retragă din fotbal

Conflictul s-a intensificat odată cu acuzațiile lui Becali că FRF acționează la comandă. El a mai spus că nu are încredere în integritatea comisiei.

“Ce integritate? De fapt, asta mă face să vreau să mă retrag din fotbal. Sunt judecat de niște oameni care nu au nicio experiență și nu au realizat nimic în viața lor. Nu vezi? Dacă ești în fotbal, ești judecat de oameni care petrec de 30 de ani acolo și primesc bani fără să facă nimic.

Stau de 30 de ani și pretind a fi judecători, dar nu au nicio cunoaștere a legii. Totuși, ei judecă. Cum poți să judeci fără să fii judecător? Păi, asta mă dezgustă. Mă cheamă pe mine, un nimeni, la judecată. Cine sunt ei să-l cheme pe Becali? Nici măcar să nu-l pronunți, să nu-l menționezi.

Păi dar așa îmi vine să ies, să scap. Ies eu și cu asta basta. Și așa la fotbal nu mai merg, îmi văd de treabă și cu asta basta. Te scoate din minți, ei stau de 30 de ani p-acolo, nu au diplomă de judecător, dar ei judecă. Cum judeci dacă nici judecător nu ești?”, a completat Gigi Becali la Fanatik Superliga.

CSA Steaua nu poate să-și revendice palmaresul

După trei amânări, Curtea de Apel București a emis un verdict în procesul pentru palmaresul echipei de fotbal. Opinia despre decizia instanței rămâne divizată. Gigi Becali, patronul FCSB, susține că hotărârea este în favoarea echipei sale.

Gigi Becali a declarat că hotărârea instanței favorizează echipa sa, susținând că CSA Steaua nu poate să-și revendice palmaresul.

„Hotărârea e favorabilă și spune: ‘Nu pot permite, nu pot avea ei pretenții la palmares’. CSA nu poate să emită pretenții.

Ce altceva? (n.r. mergeți la ÎCCJ?) Și asta ne e favorabilă nouă, dar mergem mai departe ca să fie mai clară că acum au divizat palmaresul în 4. Palmaresul e numai unul, nu poate fi divizat”, spune acesta.

Cu toate acestea, lupta pentru palmares nu s-a încheiat. Gigi Becali a promis că va continua să se bată pentru a face suporterii echipei FCSB fericiți.

„Nu se poate diviza palmaresul în patru. Palmaresul este unul și punct. Cine îl are și cine nu îl are. Nu îl divizezi pentru că nu ai cum. Crezi că mă interesează? Suporterii cer, nu mă interesează pe mine asta.

Eu fac asta pentru suporteri. Din punctul meu de vedere, nu mă interesează. Eu știu unde este palmaresul și toată lumea știe unde este. Este la continuitate. Ce mă interesează altceva?”, a continuat el.

Gigi Becali
SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Latifundiarul din Pipera, critic la adresa lui Florin Talpan

După ce juristul CSA Steaua, Florin Talpan, a sărbătorit victoria echipei în instanță împotriva FCSB-ului, Gigi Becali a venit cu o replică hotărâtă în cadrul unei intervenții la Fanatik Superliga.

Acesta a reafirmat poziția sa privind palmaresul și a adus argumente solide în favoarea echipei sale.

„Ce mă interesează de Talpan? Talpan e om pe care stau să-l ascult? Îți dai seama de ce e capabil? El ia 30.000 și în loc să dea 25.000 înapoi mai execută încă 5.000. Ce să poți să-i ceri lui Talpan?

Ei nu pot emite pretenții la palmares deloc. Ce vrei mai mult? Decizia e defavorabilă lor. Au făcut și ei recurs, dar lor le-a respins. Spune acolo că nu are calitate procesuală.

Când ei cer palmaresul zice că nu are calitate procesuală. Dă-le lor tot, dar cine se asociază, cine vine? Nu vezi la Dinamo ce se întâmplă?”, a spus el.

Patronul FCSB luptă pentru a facilita unificarea fanilor Stelei

În ceea ce privește divizarea galeriilor echipei, Becali a declarat că luptă pentru palmares pentru a facilita unificarea fanilor Stelei.

„Numai pentru suporteri fac asta, pe mine nu mă interesează. Ce treabă am eu? Au spus ăia de la Peluza Sud: ‘Să ia palmaresul și cu numele și noi venim înapoi’. Fac asta ca să se unească toți.

Ei au fost steliști adevărați și acum sunt războiți, sunt înșelați. Stau acolo, 30-40 de inși la Steaua care nu e nimic. Vreau să vină toți suporterii. Nu unesc peluzele că nu mă bag eu, e treaba lor. O fac pentru toți, pentru toată lumea.

Nu mă bag să unesc eu pentru că nici nu vor. Mustață a zis: ‘Au plecat, la revedere! N-au ce căuta la noi’. Dar ei pot să vină la meci, Peluza Sud și Peluza Nord. E treaba lor, nu mă bag în galerii. E un lucru foarte sensibil, nu e bine să te bagi”, a mai spus Gigi Becali.