Meci de fotbal România – Andorra. Partida nu va fi deschisă publicului larg

UEFA a decis ca partida dintre România cu Andorra nu va fi deschisă publicului larg, dar copiii sub 14 ani vor avea acces gratuit.

Comisia de Disciplină a judecat cazul deschis ca urmare a incidentelor de la meciul România – Kosovo 2-0, disputat pe 12 septembrie 2023. UEFA a decis să amendeze Federaţia Română de Fotbal cu 52.000 de euro, iar următorul meci organizat pe teren propriu se va disputa în spatele uşilor închise.

Capetele de acuzare în cazul judecat de UEFA au fost: afişarea şi scandarea de mesaje politice; comportament rasist al suporterilor, aprinderea de torţe, aruncarea de obiecte pe teren şi blocarea zonelor de acces public. În urma sancţiunii dictate de UEFA, meciul de fotbal România – Andorra, programat pe 15 octombrie 2023, de la ora 21:45, se va desfăşura fără spectatori.

FRF a decis să permită accesul gratuit al copiilor sub 14 ani, organizaţi în grupuri, de la unităţi de învăţământ preşcolar şi şcolar, şcoli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoţitor la fiecare grup de zece copii. Procedura completă de înscriere va fi anunţată în zilele viitoare.

FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică

FRF respinge comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului de fotbal cu Kosovo.

FRF reiterează principiul după care este guvernat fotbalul în România, ci anume: neamestecul politicului în actul sportiv. FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane.

„Totodată, aşteptăm cu interes de la organele abilitate rezultatele cercetării legale în funcţie de faptele comise de spectatorii care au determinat întreruperea meciului cu Kosovo”, a transmis, miercuri, Federația Română de Fotbal (FRF).

La 12 septembrie 2023, România a învins Kosovo, cu scorul de 2-0 (0-0), pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

Partida de fotbal a fost întreruptă de arbitru în minutul 18 pentru mesaje cu tentă politică, un grup de suporteri români de la peluza Sud afişând bannerul „Basarabia e Romania, Kosovo e Serbia.” UEFA a anunţat deja că meciul a fost ‘„suspendat din cauza comportamentului discriminatoriu al suporterilor”, iar arbitrul a reluat jocul după o pauză de aproximativ 50 de minute.

meci de fotbal romania kosovo
SURSA FOTO: Inquam Photos, George Călin