Decizie palmares Steaua

Decizie palmares Steaua. Instanța a luat o decizie crucială în disputa dintre CSA Steaua și FCSB, stabilind că palmaresul echipei CSA Steaua București pentru perioada 1947-1998 rămâne în posesia CSA-ului. Cu toate acestea, situația devine mai complexă în ceea ce privește palmaresul din intervalul 1998-2003.

Curtea de Apel a admis excepția lipsei calității procesuale active a reclamantului CSA (Clubul Sportiv al Armatei Steaua) în privința cererii care viza dreptul la palmares pentru perioada 1998-2003. Această decizie înseamnă că palmaresul CSA Steaua pentru această perioadă nu a fost stabilit în mod clar. În consecință, clubul rămâne cu palmaresul său din perioada 1947-1998. Există încă incertitudine cu privire la perioada ulterioară.

Decizie palmares Steaua. Decizia instanței deschide noi întrebări și controverse legate de posesia și folosirea numelui „Steaua” și a palmaresului corespunzător perioadei 1998-2003. Cu dreptul de recurs în următoarele 30 de zile, cazul continuă să fie un subiect de dispută în mediul fotbalistic românesc.

Această hotărâre a instanței a venit după o serie de procese care au implicat ambele părți, iar faptul că problema palmaresului nu a fost rezolvată complet adaugă complexitate și incertitudine situației. Echipa FCSB, deținută de Gigi Becali, a fost deja restricționată în privința folosirii numelui „Steaua” și „Steaua București” în urma unei decizii a instanței supreme din mai 2018.

steaua
SURSĂ FOTO: Inquam Photos / George Călin

Reacția lui Gigi Becali

După decizia recentă a Curții de Apel București în controversa privind palmaresul Stelei între FCSB și CSA, Gigi Becali, patronul lui FCSB, a oferit o primă reacție vehementă, subliniind că există un singur palmares.  El a respins ideea divizării acestuia în perioade distincte.

„Nu există două palmaresuri”, a declarat Becali, subliniind că decizia instanței reprezintă validarea dreptului asupra palmaresului începând cu anul 2003, momentul preluării de către FCSB. Becali a subliniat că nu are sens să se vorbească despre mai multe palmaresuri separate și că această divizare ar fi complet absurdă.

Decizie palmares Steaua. Patronul FCSB a explicat că ceea ce contează este preluarea palmaresului de la Asociația Fotbal Club Steaua București. El a argumentat că palmaresul nu a apărut miraculos, ci a fost preluat de la această asociație. Decizia justiției, conform spuselor lui Becali, indică faptul că CSA nu poate pretinde palmaresul din perioada 1998-2003, implicând astfel că acesta a fost transferat către Asociație și apoi spre FCSB.

„Dacă judecătorii spun că din 2003 ce s-a întâmplat? Nu am preluat eu? Mizez și pe alt lucru. Asociația a preluat palmaresul de acolo, noi l-am luat de la Asociație. Nu l-am luat de undeva? Ce, a răsărit din cer palmaresul?”, arată latifundiarul din Pipera.

Gigi Becali a continuat și a spus „Stai puțin! Știi cum zice justiția? CSA nu poate pretinde, nu poate ridica pretenții la palmaresul din 1998 până acum. Deci nu îl au ei!

Ei zic că îl divizează, CSA l-a avut până în 1998, Asociația până în 2003, apoi FCSB. Dar e același palmares, nu? Că nu sunt 17 palmaresuri! Îți dai seama ce aiureală?!”.