Gigi Becali, bun de plată

Gigi Becali, bun de plată! Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal (FRF) a luat decizia de a penaliza omul de afaceri și finanțatorul echipei FCSB, Gigi Becali, cu suma de 25.000 de lei. Decizia a fost luată în baza unor acuzații referitoare la comportamentul jignitor, calomnios și la declarațiile care au afectat imaginea fotbalului.

Reclamant în acest caz a fost chiar FRF, organizația de conducere a fotbalului românesc. Comisia a acționat în conformitate cu articolele 12, 14 Bis și 15 din Regulamentul Disciplinar al FRF.

Potrivit deciziei comisiei, Becali George a fost sancționat cu avertisment și o penalitate financiară în valoare de 25.000 de lei. Articolele menționate în decizie prevăd o serie de sancțiuni aplicabile atât persoanelor fizice, cât și celor juridice implicate în astfel de incidente.

“Admite cererea În temeiul art. 12, 14 Bis şi 15 raportat la art. 52.2.b.4 din RD al FRF, pârâtul Becali George se sancţionează cu Avertisment şi penalitate de 25.000 lei”, este decizia comisiei.

Gigi Becali
SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Ce prevăd articolele menționate de comisie?

Articolul 12 stipulează că persoanele fizice și juridice pot fi sancționate cu:

  • avertisment
  • mustrare
  • penalitate sportivă
  • restituirea distincțiilor
  • cu munca în folosul fotbalului.

Aceste sancțiuni pot fi aplicate și în cazurile în care faptele disciplinare sunt lipsite de gravitate sau când persoana sancționată demonstrează lipsa culpei.

Articolul 15, care definește avertismentul, indică faptul că aceasta constă într-o notificare verbală sau scrisă prin care se atrage atenția persoanei în cauză să respecte regulile și să evite încălcările viitoare ale reglementărilor fotbalistice. La o nouă abatere, sancțiunea aplicată va fi mai severă.

Articolul 52 specifică sancțiunile aplicabile în cazul comportamentului jignitor, calomnios și a declarațiilor care afectează imaginea fotbalului. În situația în care astfel de acțiuni sunt mediatizate, sancțiunile variază în funcție de gravitatea faptei. Dacă autorul este un oficial asimilat, cum este și cazul lui Gigi Becali, acesta poate primi:

  • interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru o perioadă cuprinsă între 6 și 12 luni la prima abatere.

Clubul de fotbal al acestui oficial va suferi, de asemenea, penalizări. Este vorba despre pierderea a 3 puncte în campionatul la care participă echipa.