Sancțiunile vor avea un impact limitat pentru că Rusia a fost deja „amendată” din cauza războiului

Rusia, mai precis Agenţia Rusă Anti-Doping, va primi noi sancțiuni pe probleme de neconformitate. Anunțul a fost făcut de AMA.

AMA a mai anunțat că în urma reuniunilor comitetului executiv la Shanghai s-au constatat nereguli și din alte direcții. Reprezentanții instituției susțin că Organizaţia Sportivă Panamericană (Panam Sports) şi agenţiile antidoping din Africa de Sud şi Bermude nu respectă codul AMA.

Noile sancțiuni asupra Rusiei nu vor avea un impact prea mare. Acest lucru se întâmplă deoarece numeroase sancțiuni au fost deja puse în practică prin organismele sportive mondiale. Motivul fiind războiul din Ucraina.

Comitetul de revizuire a conformităţii (CRC) al AMA anunță printre pedepsele care vor fi aplicate Rusiei și aceea că steagul Rusiei nu va mai fi arborat la Jocurile Olimpice. Același lucru se va întâmpla și la campionatele mondiale şi la competiţiile continentale şi regionale.

Situația va continua în acest până când AMA va considera că sunt îndeplinite condițiile pentru reintegrare, scrie Reuters.

RUSADA, nereguli referitoare la legislația națională

AMA anunță RUSADA are neconformități în materie de legislație națională. Acestea au fost descoperite în cadrul unui audit virtual din septembrie 2022.

Atât Africa de Sud, cât și Insulele Bermude nu au reușit să integreze în mod adecvat Codul WADA în cadrele lor legale. Aceste două țări au acum un termen de 21 de zile pentru a soluționa sau contesta aceste probleme de neconformitate.

Africa de Sud ar putea fi supusă unui termen limită foarte strâns în ceea ce privește pregătirile pentru Cupa Mondială de Rugby.

Dacă Africa de Sud nu remediază problemele de neconformitate înainte de încheierea perioadei de apel de 21 de zile, nu va putea să-și reprezinte țara prin arborarea steagului. Acest lucru, în cazul în care ajunge în sferturile de finală sau în etapele ulterioare ale competiției.

Dacă se confirmă neconformitatea, principalul impact asupra Jocurilor Panamericane, care sunt programate să aibă loc la Santiago între 20 octombrie și 5 noiembrie, ar consta în faptul că întregul program de testare implementat de Panam Sports va fi supravegheat și gestionat la propriu de către această organizație, cu costurile aferente aferente suportate de către aceasta.