Gigi Becali ar putea semna cu Edi Iordănescu, antrenorul care a câștigat titlul în Liga 1 sezonul trecut, alături de CFR Cluj. Potrivit ultimelor informații, după înfrângerea cu Rapid, scor 0-1, finanțatorul de la FCSB a anunțat că ar vrea să-l schimbe pe Dinu Todoran din funcția de antrenor, dar nu ar avea încă pe cine să pună în locul său.

În final, Becali a început însă negocieri cu Edi Iordănescu, cel care a mai fost interimar la FCSB în septembrie 2010, iar între octombrie 2011 și martie 2012 antrenor secund.

În ceea ce privește contractul dintre cei doi, Becali spune că s-a înțeles cu Edi Iordănescu și că nu se va mai implica la echipă, așa cum a făcut-o în ultimii ani. Mai exact, acesta va lua toate deciziile în echimbă, însă va fi băgat și o clauză de reziliere.

În cazul în care Gigi Becali se va implica, antrenorul ar urma să plece.

„Da, m-am înțeles cu Edi Iordănescu. Nu e 100%, dar sunt șanse mari să fie el. Nu este vorba de bani, ci de faptul că el vrea să controleze totul la echipă. Am fost de acord cu această condiție. Așa va fi de acum înainte. Dacă ne înțelegem, mi-a spus că va avea telefonul închis începând de marți. Adică el va lua toate deciziile. Eu nu mă mai bag la echipă și i-am spus acest lucru.

Noul antrenor va face legea la FCSB

O să fie și o clauză de reziliere. A vrut să aibă o asigurare că nu mă mai bag la echipă. Dar eu dacă i-am spus că nu mă mai bag, nu mă mai bag. Oricum… am obosit și au fost grele ultimele zile. De acum înainte va fi militărie la FCSB. O să fie dictatură. Edi Iordănescu o să facă dictatură”, a spus Becali pentru Fanatik.

Clauza contractului solicitată de Edi Iordănescu prevede ca patronul să fie împiedicat să intervină la echipă. În caz contrar, acesta va fi nevoit să-i achite antrenorului suma de 500.000 euro.

Amintim faptul că cei doi au mai negociat în 2019. atunci când Gigi Becali a încercat să-l convingă pe Edward Iordănescu cu o zi înainte să anunțe că noul antrenor este Bogdan Andone. La acea întâlnire a participat și un preot. participat și un preot. „Am invitat duhovnicul fiindcă Edi e un om credincios. Chiar am luat referințe de la părinte, el mi-a confirmat că e un om bun Edi”, explicase Becali apariția preotului.

În ceea ce privește rolul preotului, acesta a constituit garanția pe care i-a oferit-o Gigi lui Edward. Iordănescu ceruse o clauză de reziliere a contractului său cu FCSB, ca să fie sigur că nu va putea fi demis atunci când ar primi un ordin din lojă și nu l-ar aplica. O schimbare dictată prin telefon în timpul unui meci, spre exemplu.

„Edi, în locul clauzei, ai cuvântul meu dat de față cu părintele!” a fost promisiunea patronului. Totuși, pentru Iordănescu nu a fost suficient, iar tehnicianul n-a mai apucat să refuze jobul de față cu duhovnicul, i-a trimis un mesaj lui Mihai Stoica a doua zi și l-a anunțat astfel că rămâne la Gaz Metan.

Trebuie aminitit faptul că Edi Iordănescu a antrenat-o pe FCSB ca interimar în septembrie 2010, iar între octombrie 2011 și martie 2012 a fost „secund” la formația roș-albastră, sub Ilie Stan. Edi a jucat la juniorii Stelei până la 17 ani, când a trecut la Sportul, în Divizia B.

Totodată, relația lui Edi cu Steaua a început când acesta avea doar 6 ani neîmpliniți. Edi era luat de tatăl său, Anghel Iordănescu, la fiecare meci din Ghencea şi privea meciurile de lângă banca de rezerve. În ultimii ani, Becali a dorit să-l numească „principal” pe fiul lui Anghel Iordănescu, însă acesta nu accepta imixtiunile patronului. Ulterior, între cei doi a urmat un schimb de ironii.