Temperaturi de -32 grade în România! Stratul de zăpadă a fost de 55 de centimetri. Ce zona este vizată?

Așadar, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă, a explicat că cea mai scăzută temperatură pe teritoriul judeţului Maramureş, minus 32 de grade Celsius, a fost înregistrată la staţia meteorologică Iezer din Munţii Rodnei.

„Indicele de răcire (IR) a atins pragul de – 32 de grade la staţia meteo Iezer”, a explicat Dan Bucă, punctând că stratul de zăpadă la staţia meteo Izer a fost de 55 de centimetri în cursul dimineţii de luni, 24 ianuarie.

O vreme cumplită de iarnă se abate asupra României

Meteorologii ANM au avertizat anterior că vremea va fi mai rece decât în mod normal în România pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, mai ales dimineața, atunci când va fi extrem de geroasă. Temperaturile maxime se vor situa între -8 și 3 grade. Mai mult, temporar va ninge, în special seara și noaptea, atât în Dobrogea, cât și în Moldova și Muntenia.

În ziua de marți, 25 ianuarie, vremea se va menține mai rece decât în mod normal pentru această dată în cea mai mare parte a țării, geroasă la începutul zilei cu precădere în nord, în nord-est, în centru şi în vest, iar noaptea local în centru, în zonele deluroase din sud și izolat în rest. Cerul va fi temporar noros și va ninge slab, mai ales seara și noaptea, local în nord, în centru, în est și în sud-est și doar cu totul izolat în celelalte regiuni.

Temperaturile maxime se vor încadra între -8 și 3 grade

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 și 3 grade, iar cele minime între -12 grade în estul Transilvaniei și -1 grad în Moldova. Izolat va fi ceaţă cu depunere de chiciură, arată romaniatv.net.