O vreme cumplită de iarnă se abate asupra României. ANM, avertisment privind un ger feroce! Temperaturile scad și la -18 grade

Meteorologii ANM avertizează că vremea va fi mai rece decât în mod normal în România pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, mai ales dimineața, atunci când va fi extrem de geroasă. Temperaturile maxime se vor situa între -8 și 3 grade. Mai mult, temporar va ninge, în special seara și noaptea, atât în Dobrogea, cât și în Moldova și Muntenia.

Cum va fi vremea luni, 24 ianuarie

Luni, 24 ianuarie, vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a țării, geroasă dimineața local în regiunile intracarpatice și în zonele deluroase, iar noaptea pe arii extinse în vest, nord, nord-est, centru, la deal și pe suprafețe mici în rest.

Temperaturile maxime se vor încadra între -8 și 3 grade, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei, iar cele minime între -18 și -4 grade, mai scăzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări în sud și în est. Temporar va ninge, în special seara și noaptea, în Dobrogea, local în Moldova, în Muntenia, în Carpații de Curbură și izolat în restul zonei montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales pe parcursul zilei, în regiunile estice, sud-estice, unde rafalele vor depăși local 50…55 km/h, dar și în Carpații Meridionali și de Curbură, cu precădere pe creste, unde vitezele vor fi mai mari de 70…80 km/h și zăpada spulberată, potrivit ANM.

Și în București bremea va fi rece. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimă va fi de -5…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -8 grade. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora și trecător va ninge. Vântul va sufla moderat în prima parte a intervalului, cu viteze la rafală până în jurul a 30 km/h, apoi în general slab.

O vreme cumplită de iarnă se abate asupra României. ANM, avertisment privind un ger feroce! Temperaturile scad și la -18 grade

Prognoza meteo de marți, 25 ianuarie

Vremea se va menține mai rece decât în mod normal pentru această dată în cea mai mare parte a țării, geroasă la începutul zilei cu precădere în nord, în nord-est, în centru şi în vest, iar noaptea local în centru, în zonele deluroase din sud și izolat în rest. Cerul va fi temporar noros și va ninge slab, mai ales seara și noaptea, local în nord, în centru, în est și în sud-est și doar cu totul izolat în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 și 3 grade, iar cele minime între -12 grade în estul Transilvaniei și -1 grad în Moldova. Izolat va fi ceaţă cu depunere de chiciură, arată romaniatv.net.

O vreme cumplită de iarnă se abate asupra României. ANM, avertisment privind un ger feroce! Temperaturile scad și la -18 grade