Vremea rea ia România pe nepregătite! Prognoza meteo schimbă foaia la final ianuarie și în februarie. Avertismentul ANM

Potrivit specialiștilor ANM, avertizarea vizează mai bine de jumatate din țară și se așteaptă ca vântul să bată cu peste 80 de kilometri pe oră.

Prognoza meteo ANM pentru ianuarie şi februarie. Meterologii anunţă vreme rece şi ninsori viscolite în zonele montane la începutul intervalului. Apoi, în februarie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în regiunile sudice și estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo 24.01.2022 – 31.01.2022

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile intracarpatice și în extremitatea de sud-est a țării, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în zonele montane. În restul teritoriului, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, potrivit ANM.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice și sud-estice, dar și local excedentar la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea rea ia România pe nepregătite! Prognoza meteo schimbă foaia la final ianuarie și în februarie. Avertismentul ANM

Prognoza meteo 31.01.2022 – 07.02.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în regiunile sudice și estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte, local în centru și la munte.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în regiunile estice, sudice și vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo 07.02.2022 – 14.02.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo 14.02.2022 – 21.02.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în majoritatea regiunilor. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea sudică a țării.

Prognoza meteo în București

Valorile termice din Capitală vor fi în scãdere, astfel cã temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimã va fi de -6…-4 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre -8 grade. Cerul va fi variabil cu înnorãri temporare pe parcursul zilei, însã probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine redusã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în orele amiezii.

Vremea rea ia România pe nepregătite! Prognoza meteo schimbă foaia la final ianuarie și în februarie. Avertismentul ANM