O vreme de iarnă ca pe vremuri lovește România! Schimbare radicală privind prognoza meteo! ANM anunță modificări bruște

UPDATE

Până vineri, la 02:00, în judeţele Satu Mare, Sãlaj, Maramureş, Cluj, Bistriţa-Nãsãud şi Mureş, vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 55-65 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

În zona montanã înaltă vântul va continua sã prezinte intensificări şi la sfârşitul săptămânii, temporar vor fi ninsori viscolite şi vizibilitate redusă.

Alertă de viscol la altitudini de peste 1600 m, la munte
Până sâmbătă dimineaţă, la 10:00, la munte, în special la altitudini de peste 1600 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăşi 80-100 km/h.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Potrivit meteorologilor, vom avea parte de ger în timpul nopții în nord-vestul, nordul, centrul țării și în zona deluroasă, unde vor exista și condiții de ninsoare.

În Capitală, valorile termice sunt în scădere, spune meteorologii, care adaugă că vântul va prezenta intensificări.

Vineri, 21 ianuarie, vor exista înnorări în majoritatea regiunilor, în timpul nopții, și vor fi și precipitații sub formă de ninsoare în vestul, nordul, centrul ţării şi izolat în restul teritoriului.

De asemenea, la munte va ninge și vântul va avea intensificări la altitudini de peste 1600 m. Meteorologii spun că rafalele vor depăși 80…100 km/h. În plus, va fi viscol, vizibilitate redusă și zăpadă troienită. În zonele joase, vântul va avea rafale de 45…50 km/h. Ziua de vineri va veni cu un cer noros în București, însă condițiile de precipitații vor fi reduse, iar vântul va sufla moderat – temperatura minimă: -2…1 grad.

În timpul zilei, temperatura maximă se va situa n jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -6…-4 grade.

Cum va fi vremea sâmbătă, 22 ianuarie

În prima zi de weekend, vremea va fi rece în cea mai mare parte a țării și local geroasă dimineața și noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 3 grade, iar cele minime se vor încadra între -13 şi -5 grade, în timp ce, izolat, se va forma ceață cu depunere de chiciură.

În Capitală vremea va continua să se răcească, temperatura maximă fiind de 3 grade Celsius, iar cea minimă de -5 grade Celsius. ANM spune că cerul va fi variabil, dar vor exista unele înnorări noaptea, în timp ce vântul va sufla slab, până la moderat.

O vreme de iarnă ca pe vremuri lovește România! Schimbare radicală privind prognoza meteo! ANM anunță modificări bruște

Prognoza meteo de duminică, 23 ianuarie

Ultima zi din weekend vine tot cu vreme rece, cerul având înnorări persistente în nord-est și la munte. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare,

În zona montană, vântul va avea intensificări, iar temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 3 grade, în timp ce cele minime se vor încadra între -18 şi -7 grade. Meteorologii spun că izolat se va forma ceață cu depunere de chiciură.

Duminică va fi extrem de rece în București, unde temperaturile maxime vor fi de 1…2 grade și cele minime de -8…-6 grade. ANM anunță că cerul ca fi temporar noros și că va ninge slab, însă vântul va sufla moderat.

O vreme de iarnă ca pe vremuri lovește România! Schimbare radicală privind prognoza meteo! ANM anunță modificări bruște