ANM vine cu vești de ultimă oră. Potrivit meteorologilor, vremea va continua să fie geroasă și în următoarele ore. Astfel, în noaptea de joi, temperaturile minime ajung între -10 și 0 grade. Totodată, potrivit prognozei meteorologice, în jumătatea nordică a țării nebulozitatea se va extinde treptat și pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare.

În ceea ce privește situația din restul țării, ANM anunță fulguieli, dar și un vânt slab. Pe de altă parte, în zona înaltă a Carpaților Orientali și Meridionali sunt anunțate rafalele vor depăși 90 km/h, spulberând zăpada, iar pe spații mici și în regiunile extracarpatice, dar la viteze de 40…50 km/h. Izolat va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură. În București noaptea de joi va fi de asemenea rece, cu o temperatură minimă de -5 grade.

De vineri însă, vremea se schimbă radical. Potrivit prognozei publicate de ANM, temperaturile cresc, situându-se în jurul celor normale ale acestei perioade, adică între -1 și 9 grade. În sudul țării cerul va fi variabil, iar ninsori sunt așteptate  în zona Carpaţilor Orientali.

Totodată, meteorologii mai anunță că vântul va avea intensificări susținute în Moldova, cu viteze în general de 55…65 km/h, iar la munte va sufla tare, în special pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, cu rafale de peste 90…110 km/h, viscolind și troienind zăpada și determinând o vizibilitate foarte redusă. Același intensificări ale vântului vor fi local și în sudul, sud-estul și centrul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Creșterea temperaturilor se va resimți și în Capitală. Astfel, vineri, bucureștenii se vor bucura de temperaturi maxime de până la 7 grade și minime de -2 grade. Vântul va suflat moderat, iar în cursul nopții se anunță ceață.

Cum va fi vremea în weekend. Prognoza meteo ANM

Pentru weekend, prognoza meteo ANM arată și mai bine. Temperaturile cresc și vor ajunge peste normalul acestei perioade în cea mai mare parte a țării. Astfel, ttemperaturile maxime se vor încadra între 0 și 9 grade, iar cele minime, în general, între -10 și -2 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului îndeosebi în centrul teritoriului și la munte, unde pe alocuri vor fi precipitații slabe, mai ales fulguieli. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe parcursul zilei în estul, sud-estul și centrul țării, precum și la munte, cu viteze mai mari pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, unde zăpada va fi spulberată. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață, potrivit ANM.

În București, meteorologii anunță un cer variabil și un vânt moderat. De asemenea, temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -5…-3 grade. Atât în dimineața de sâmbătă cât și seara, ANM anunță ceață în Capitală.

Duminică vremea se schimbă din nou și va fi închisă în aproape toată țara. Totodată, temperaturile vor scădea și ele, anunță ANM. Se anunță ninsori în Maramureș, dar și la munte, dar și un vânt puternic.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între -3 și 7 grade, cu cele mai ridicate valori sunt prognozate în Oltenia, Muntenia și în sudul Banatului. De cealaltă parte, temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 grade în depresiunile intramontane şi 0 grade pe litoral. În București vremea nu se va schimba prea mult față de ziua de sâmbătă.

Astfel, meteorologii anunță temperaturi maxime de  5…6 grade şi minime de -3…-2 grade, mai scăzută în zona periurbană. Cerul va fi variabil la senin, posibil cu înnorări în primele ore şi la sfârşitul nopţii când vor fi şi condiţii de ceaţă. Vântul va continua să sufle slab în timpul zilei, arată prognoza meteo ANM.

Vremea pentru săptămâna viitoare

De luni, vremea se mai încălzește puțin. Meteorologii anunță în schimb un vânt puternic în aproape toată țara. Potrivit ANM, pe crestele montane vitezele vor depăşi 90…100 km/h. Totodată, meteorologii mai precizează că înnorările vor fi mai persistente în nord-vest, în centru şi în zonele montane şi submontane, unde aria precipitaţiilor -predominant ninsori şi lapoviţă- va fi în extindere.

În restul țării în schimb,  cerul va fi temporar noros şi pe alocuri, mai ales în a doua parte a intervalului, se vor semnala precipitaţii mixte. Izolat, în cursul nopţii, vor fi condiţii de polei.  În ceea ce privește temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 8 grade, iar cele minime în general între -4 și 4 grade, exitând de asemenea condiții de ceață în cursul dimineții.

În București vremea nu se va schimba prea mult. Temperaturile rămân același, cu maxime de 7 grade și minime situate între 0-2 grade. Totodată, ANM anunță că cerul va avea înnorări în special la începutul zilei de luni când vor fi şi condiţii de ceaţă, dar şi noaptea când vor fi posibile precipitaţii slabe. Totodată, vântul se va intensifica treptat şi va avea, începând din orele după-amiezii, rafale de 45…55 km/h.