Vremea se schimbă radical în România. Temperaturile o iau complet razna. Prognoza meteo ANM

Vremea se va răci semnificativ în zilele care urmează. Dacă astăzi va fi un pic mai cald, spre finalul săptămânii şi se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor.

Pentru ziua de astăzi, miercuri, 5 ianuarie 2022, ANM îi avertizează pe români că vor avea parte de o vreme va fi deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii ianuarie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade şi minime între 0 şi 7 grade.

La munte, la altitudini mari, precipitaţiile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali, precum şi în zona joasă a judeţelor Alba, Suceava şi Neamţ cu rafale de 70-80 km/h şi temporar de peste 90 km/h, local şi cu viteze în general de 50-55 km/h în Maramureş, Transilvania, nordul Crişanei şi al Dobrogei şi izolat cu intensităţi mult mai mici în rest.

Situația se va schimba radical începând de mâine. Prognoza meteo pentru joi, 6 ianuarie 2022, indică că vremea se va răci faţă de ziua anterioară în jumătatea nordică a ţării. În  schimb, în sud şi sud-est va fi în continuare deosebit de cald pentru prima decadă a lunii ianuarie.

Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 16 grade, iar cele minime între -4 şi 6 grade. Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii în nordul, centrul şi parţial în vestul teritoriului, iar seara şi noaptea, pe arii mai restrânse şi în sud. Acestea se vor transforma treptat în ninsoare în toate zonele montane, vor fi mixte în Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei, iar în rest predominant ploi.

Vremea se schimbă radical în România. Temperaturile o iau complet razna. Prognoza meteo ANM

Începând de vineri, 7 ianuarie 2022, vremea o ia complet razna iar condițiile meteo se schimbă radical. Astfel, din această dată, vremea se va răci semnificativ faţă de ziua precedentă în regiunile sudice şi sud-estice, în timp ce în restul zonelor valorile termice vor continua să mai scadă uşor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 7 grade, iar cele minime, în general, între -5 şi 2 grade. Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii, ziua mai ales în zonele montane, iar noaptea local în vest şi sud şi izolat în rest. La munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

Sâmbătă, 8 ianuarie 2022, vremea va fi în general închisă şi temporar se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor. În zonele montane va ninge şi se va mai depune strat de zăpadă, în vest, nord şi centru vor fi precipitaţii mixte, iar în rest vor predomina ploile. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări la munte.

Vremea se schimbă radical în România. Temperaturile o iau complet razna. Prognoza meteo ANM