Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) vine cu precizări de ultimă oră. Vremea se schimbă radical în mai multe zone din țară. A fost emis cod galben de intensificări ale vântului, iar avertizarea este valabilă până miercuri după-amiaza în zone din 14 judeţe.

Astfel, potrivit prognozei meteorologie publicate de ANM, în intervalul 4 ianuarie, ora 20:00 – 5 ianuarie, ora 18:00, în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali, precum şi în zona joasă a judeţelor Alba, Suceava şi Neamţ, vântul va avea intensificări cu viteze de 70 – 80 km/h şi temporar de peste 90 km/h.

În același timp, meteorologii mai anunță și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50 – 55 km/h, care se vor semnala local în Maramureş, Transilvania, nordul Crişanei şi al Dobrogei.

În ceea ce privește judeţele vizate de atenţionarea Cod galben, este vorba despre: Suceava, Neamţ, Alba, respectiv parţial Maramureş, Botoşani, Mureş, Harghita, Covasna, Bacău, Vrancea, Buzău, Sălaj, Cluj şi Bihor.

Vremea se schimbă radical de joi. Prognoza meteo ANM

Amintim faptul că în ciuda vântului puternic, vremea va continua să se încălzează în toată țara. ANM anunță că de miercuri vom avea temperaturi maxime cuprinse între 8 şi 17 grade şi minime în general între 0 şi 7 grade. Totodată, prognoza meteo publicată de ANM mai arată că în vestul, nord-vestul şi parţial în centrul ţãrii, vor fi înnorãri şi va ploua, pe arii relativ extinse în Maramureş şi Crişana şi local în Banat şi Transilvania.

Și în București temperaturile maxime vor ajunge la 15 grade, pe când minimele se vor situa între 1-3 grade. Vremea se va schima din nou de joi, când temperaturile vor scădea brusc în mare parte a țării.

Pe de altă parte, în regiunile sudice şi sud-estice valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de caldã pentru prima decadã a lunii ianuarie.

Prognoza meteo ANM arată o vreme caldă și în București pe parcursul zilei de joi. Astfel, bucureștenii se vor bucura de temperaturi cu mult peste normalul acestei perioade. Joi, temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimã va fi de 2…4 grade. De asemenea, cerul va fi variabil, cu înnorãri îndeosebi în cursul nopţii, când temporar va ploua slab.

La munte, în schimb, meteorologii anunță ninsori, dar și depunerea unui strat consistent de zăpadă. Totodată, vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, îndeosebi ale Carpaţilor Meridionali.