ANM anunță o vreme de primăvară în următoarele zile. Potrivit meteorologilor, până joi, temperaturile cresc și ajung chiar și până la 16 grade în anumite zone. De vineri însă, vremea va intra într-un proces brusc de răcire, astfel încât temperaturile vor ajunge la nivelul celor normale pentru această perioadă.

Astfel, potrivit prognozei ANM, marți, 4 ianuarie, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime cuprinse între 6 şi 15 grade şi minime în general între -1 şi 7 grade.

Cerul va fi variabil în regiunile sudice, sud-vestice, iar în rest va prezenta înnorãri, dar numai pe arii restrânse, îndeosebi în nord, se vor semnala ploi, în general slabe cantitativ. Totodată, meteorologii mai anunță că în zona montanã înaltã, îndeosebi la începutul intervalului vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în nord-vestul şi estul ţãrii, precum şi la munte, unde îndeosebi în zona înaltã vor fi rafale în general de 65…80 km/h, spulberând zãpada.

Și în Capitală vremea se încălzește, iar temperaturile vor fi cu mult peste cele normale acestei perioade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat, iar temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 11 grade, în timp ce temperatura minimă va fi de 1…3 grade.

De miercuri, vremea se încăzește și mai rău. Meteorologii anunță o vreme deosebit de caldă cu temperaturi maxime cuprinse între 8 şi 17 grade şi minime în general între 0 şi 7 grade. Totodată, prognoza meteo publicată de ANM mai arată că în vestul, nord-vestul şi parţial în centrul ţãrii, vor fi înnorãri şi va ploua, pe arii relativ extinse în Maramureş şi Crişana şi local în Banat şi Transilvania.

La munte, ziua va ploua în nordul Carpaţilor Orientali, iar noaptea la altitudini mari, vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar în celelalte regiuni cerul va fi variabil ziua, apoi va prezenta unele înnorãri, dar numai izolat se vor semnala ploi slabe, cu precãdere în nordul Moldovei.

La București se vor înregistra de asemenea temperaturi extrem de ridicate. Meteorologii anunță o vreme predominant frumoasă, cu temperaturi maxime de până la 15 grade și temperturi minime de 1-3 grade.

Temperaturi de primăvară în luna ianuarie

De joi, vremea se schimbă radical. ANM anunță că în jumãtatea nordicã a ţãrii temperaturile vor scădea brusc. De cealaltă parte,  în regiunile sudice şi sud-estice valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de caldã pentru prima decadã a lunii ianuarie.

Prognoza publicată de ANM arată că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 16 grade, iar cele minime între -4 şi 6 grade. Totodată, cerul va avea înnorãri, în prima parte a intervalului în vestul, nordul şi în centrul teritoriului, iar seara şi noaptea şi în restul zonelor.

În timp ce în anumite părți din țară vremea se menține caldă, la munte, treptat, vor predomina ninsorile, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, dar local, în cursul zilei şi în regiunile centrale, sudice şi estice.

Și la București, încălzirea continuă. În cursul zilei de joi temperaturile se mențin cu mult peste normale acestei perioade. Astfel, temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimã va fi de 2…4 grade. De asemenea, cerul va fi variabil, cu înnorãri îndeosebi în cursul nopţii, când temporar va ploua slab.

Prognoza meteo ANM. Ce se întâmplă cu vremea de vineri

Vineri, se anunță deja temperaturi cu minus în mai multe zone ale țării. Vremea se schimbă radical în toată țara, ajungând la temperaturile normale acestei perioade. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 7 grade, iar cele minime, în general, între -5 şi 2 grade.

Totodată, cerul va avea înnorãri, ziua mai ales în regiunile sudice şi la munte, iar noaptea şi în restul ţãrii. În prima parte a intervalului va ploua pe suprafeţe mici, iar în cursul nopţii, în jumãtatea sudicã a teritoriului precipitaţiile vor fi sub formã de ploaie, lapoviţã şi trecãtor ninsoare.

La munte, meteorologii anunță ninsori în continuare, dar și depunerea unui strat consistent de zăpadă. Totodată, vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, îndeosebi ale Carpaţilor Meridionali.

În București vremea se va răci de vineri, la fel ca în restul țării. Temperatura maximã va fi de 4…5 grade, adică cu până la 10 grade mai puțin decât ziua anterioară, iar cea minimã de 0…1 grad. ANM mai precizează că cerul va avea înnorãri şi temporar vor fi precipitaţii slabe sub formã de ploaie, iar în a doua parte a nopţii trecãtor şi lapoviţã.