Situaţie tensionată în Germania! Sute sau poate chiar mii de oameni aveau de gând să iasă în stradă, la Berlin, pentru a protesta împotriva restricţiilor impuse de autorităţile.

Fără proteste împotriva restricţiilor COVID în Berlin!

Măsurile anti-COVID i-au făcut pe oameni să iasă în stradă de mai multe ori, iar asta urma să se întâmple şi în acest weekend în capitala Germaniei. Poliţia a interzis însă un număr de 12 proteste programate să aibă loc în Berlin, motivând nerespectarea măsurilor sanitare.

Printre cei notificaţi că le-au fost respinse cererile de organizare a unor mitinguri se numără şi organizatorii protestelor Recuperarea drepturilor noastre fundamentale” și „Anul libertății și păcii – viața după pandemie”, transmite Euractiv.com.

Explicaţiile Poliţiei germane

Justificarea Poliţiei germane pentru interzicerea acestor manifestaţii a fost că, la protestele ce au avut loc până acum, oamenii au au refuzat constant să respecte măsurile menite să combată răspândirea COVID-19, cum ar fi păstrarea distanţării fizice.

În plus, organizatorii acestor proteste au arătat o disponibilitate limitată de a rezolva problemele reclamate, se mai arată într-un comunicat al oamenilor legii.

Efectivul de forţe de ordine este aşteptat să crească în zilele următoare în Berlin, având în vedere că ar putea avea loc manifestaţii ilegale, mai ales din cauza acestor interdicţii. Data de duminică, 1 august, este în special una delicată, având în vedere că membrii mişcării „Querdenker” (gânditori nealiniați) au anunțat un protest masiv în capitala Germaniei.

Germania cere test COVID pentru toţi călătorii nevaccinaţi

În altă ordine de idei, de duminică, Germania va generaliza obligaţia pentru călătorii nevaccinaţi să prezinte un test anti-COVID-19 la intrarea în ţară cu scopul de a evita o recrudescenţă a pandemiei, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de AFP.

“Toate persoanele nevaccinate (care se întorc din vacanţe petrecute în străinătate) vor trebui să fie testate, indiferent dacă vin cu avionul, cu maşina sau cu trenul”, a precizat ministrul Sănătăţii, Jens Spahn.

Măsura îi vizează pe toţi călătorii de peste 12 ani. Această obligaţie nu exista până în prezent decât pentru persoanele care soseau cu avionul.

Persoanele care prezintă un certificat de vaccinare sau de vindecare de COVID-19 sunt scutite de obligaţia acestui test. Totuşi, chiar şi persoanele imunizate trebuie să fie testate în cazul în care ţara lor de provenienţă este clasată în categoria ţărilor foarte afectate de variantele noului coronavirus. Această categorie include în prezent Brazilia şi Africa de Sud.

Sursa foto: captura video