Berlinul impune noi restricţii, în contextul creşterii nivelului de infectări cu COVID în multe zone din Europa!

Germanii care revin în ţară din aceste zone intră automat în carantină

Astfel, Spania şi Ţările de Jos au fost trecute de către Germania pe lista cu zone cu incidenţă ridicată a infectării cu coronavirus. Ce înseamnă asta? Persoanele nevaccinate care revin din cele două state vor trebui să intre în carantină pentru cel puţin 5 zile, transmite agenţia Reuters.

Există şi o excepeţie de la această normă: cerinţa de intrare în carantină nu li se aplică persoanelor care au avut COVID-10 în ultimele şase luni.

Decizia vine în contextul în care, în această perioadă, când este vacanţă de vară în Germania, multe familii îşi petrec concediul pe plajele mediteraneene însorite ale Spaniei, în populara insulă turistică Mallorca sau pe litoralul Mării Nordului în Ţările de Jos.

Aproape jumătate din populaţia Germaniei s-a imunizat cu două doze de vaccin împotriva COVID-19, aşa că aceste persoane nu sunt vizate de măsura carantinării. Din păcate însă, mai puţin de 2% dintre tinerii care au sub 18 ani sunt complet vaccinaţi în Germania, iar asta va da adevărate bătăi de cap familiilor ce vor reveni din vacanţă în perioada următoare.

Spania a raportat 624 de cazuri noi de infectare la 100.000 de locuitori în precedentele 14 zile de până la sfârşitul săptămânii trecute, iar Ţările de Jos 670, comparativ cu 17 în Germania, potrivit ECDC (Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor).

Modificările privitoare la Spania şi Ţările de Jos intră în vigoare marţea viitoare, pe 27 iulie.

Germania se luptă şi cu urmările inundaţiilor devastatoare

Pe de altă parte, Germania se luptă, în aceste zile, cu unul dintre efectele celor mai devastatoare inundaţii din ultimii 20 de ani, respectiv munţii de gunoaie care au rămas în urmă.

Sunt de la frigidere şi până la maşini distruse, care s-au adunat pe marginea drumurilor şi la gropile de gunoi improvizate, iar curăţarea ar putea dura mai multe săptămâni în condiţiile în care autorităţile locale au cerut ajutorul voluntarilor.

Este vorba despre zeci de mii de tone de deşeuri răspândite de-a lungul oraşelor şi satelor din vestul Germaniei după inundaţiile devastatoare care au provocat decesul a 180 de persoane.

La o săptămână după inundaţii, o mare parte a gunoaielor a fost strâns în grămezi, astfel încât să se poate circula pe străzi, sau să se poată transporta spre gropi de gunoi improvizate.