Preşedintele Joe Biden a dat ordinul de atac! Mai multe locaţii din Irak şi Siria au fost lovite, duminică, de către forţele aeriene ale Statelor Unite.

Centre operaţionale şi depozite de arme din Siria şi Irak, lovite cu precizie de forţele aeriene americane

Totul a fost provocat de miliţiile susţinute de Iran care au atacat tot mai des, în ultima perioadă, obiectivele americane din Irak, cu ajutorul dronelor, spun americanii.

Atacurile forţelor aeriene americane au vizat zona de la frontiera irakiano-siriană, lovind centre operaţionale şi depozite de arme din două locaţii din Siria şi una din Irak. Cel puţin cinci luptători din miliţiile irakiene susţinute de Iran au murit şi mai multe persoane au fost rănite, transmite Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit BBC.

Agenţia oficială de presă Sana din Siria vorbeşte despre un copil ucis şi cel puţin trei oameni răniţi.

Comunicatul oficial al Pentagonului

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului: “La ordinul preşedintelui Biden, forţele militare ale Statelor Unite au pornit atacuri aeriene defensive de precizie împotriva unor instalaţii utilizate de miliţii sprijinite de Iran în regiunea de la frontiera dintre Irak şi Siria.

Ţintele au fost selecţionate, deoarece aceste instalaţii sunt utilizate de miliţii susţinute de Iran care sunt implicate în atacuri cu aeronave fără pilot (UAV, drone) împotriva personalului şi instalaţiilor americane din Irak.”

Nu este pentru prima oară când americanii execută astfel de atacuri. Preşedintele Joe Biden a mai aprobat o astfel de lovitură în luna februarie, în estul Siriei, care a ucis peste 20 de luptători, mai relatează OSDO, organizaţia neguvernamentală cu sediul la Londra.

În 2021, peste 40 de atacuri au vizat interesele SUA în Irak, iar Washingtonul a dat vina, în mod repetat, pe facţiunile pro-iraniene. În prezent, Statele Unite mai au 2.500 de soldaţi în Irak, unde participă la coaliţia internaţională ce luptă împotriva ISIS.

Sursa foto: Dreamstime