Florin Cîțu anunță alte măsuri de relaxare de la 1 iunie: Vor fi prezentate săptămâna viitoare

Sâmbătă, premierul Florin Cîțu a efectuat o vizită la Centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan București, de unde a venit cu vești bune pentru români. El spune că, de la 1 iunie, vor intra în vigoare noi măsuri de relaxare și că acestea vor fi prezentate săptămâna viitoare.

„Săptămâna viitoare vom prezenta măsurile cu care vom intra de la 1 iunie. Vom avea mai multe date şi le vom prezenta pe cele pe care le vom lua de la 1 iunie, dar hotărârea CNSU aprobată săptămâna trecută arată clar direcţia în care mergem. Dacă avem elemente care să ne permită să venim şi cu alte relaxări, le vom face. (…) Nu vom renunţa la nimic. Pornim de acolo şi eu mă uit doar la partea mai bună, ce să adăugăm la hotărârea CNSU, nu să mai scoatem de acolo. România merge într-o direcţie şi nu se poate întâmpla altceva”, a spus Cîţu, după ce a vizitat Centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan Bucureşti.

Măsurile de relaxare se pot lua în funcție de numărul de persoane vaccinate

Șeful Guvernului a mai spus că țintele privind vaccinarea reprezintă, de fapt, borne la care pot fi luate măsuri de relaxare.

Întrebat dacă România va ajunge la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, premierul nu a dat un răspuns clar.

„Campania de vaccinare are un scop clar, acela de a scăpa de pandemie. Avem aceste borne, ţinte tocmai pentru a da predictibilitate campaniei de vaccinare. Eu sunt sigur că vor ieşi toţi miniştri până la finalul zilei”, a fost răspunsul prim ministrului.

Sursa foto: Capital