Bucureștenii pot avea parte de măsuri de relaxare, dacă incidența rămâne sub 1,5 la mie. Alin Stoica: Ne uităm la rata de infectare

Așadar, prefectul Capitalei a anunțat că CNSU urmează să se întrunească pentru a intra în vigoare scenariul verde. Alin Stoica a mai spus că sălile de spectacol vor putea funcționa la 50% din capacitate, la fel și restaurantele la interior.

“Ieri (marți – n.r.) am scăzut sub 1,5 la mie. Înseamnă că în 48 de ore, CNSU urmează să se întrunească și să se intre în noul scenariu verde.

Asta înseamnă că în sălile de spectacol o să poată funcționa cu capacitate de 50%, la restaurante în interior la fel se poate funcționa cu 50%.

Se pot deschide spectacole drive-in unde să fie într-o mașină trei persoane sau s-ar putea face spectacole în aer liber cu maximum 300 de spectatori.”, spune el.

Oamenii au respectat măsurile

Prefectul a mai spus că, la  o rată de sub 1 la mia de locuitori, copiii ar urma să meargă toți la școală, dar acest scenariu nu este încă posibil. Alin Stoica a mai spus că oamenii au respectat măsurile impuse, ceea ce a dus la o scădere a numărului de cazuri.

”Sub 1 la mie toți copiii să poată merge la școală, dar încă nu am ajuns la asta.

Ne uităm la rata de infectare, suntem la două săptămâni de la Paște, suntem puțin cu inima strânsă să nu se întoarcă trendul.

Dar cred că oamenii au respectat măsurile. A fost o scădere constantă și susținută. Cred că asta a ținut în special de respectarea regulilor”, a declarat Alin Stoica miercuri.

Sursă foto: Dreamstime