Alin Stoica, noul prefect al Capitalei, a depus jurământul

La ceremonia de la Prefectura Capitalei, vicepremierul Dan Barna a precizat că este un moment emoționant pentru colegii care au depus joi jurământul pentru că acesta reprezintă începutul vieții în administrație, subliniind că acesta este un pas major.

“Este un moment emotionat pentru o parte dintre colegii care au depus astazi juramantul, pentru ca sunt la inceputul activitatii in administratie si este un pas major (…). Le transmit mesajul pe care l-am transmis si acum o saptamana celorlalti prefecti si subprefecti care si-au inceput activitatea: acest Guvern este un Guvern al legalitatii si este un Guvern care-si propune sa aduca in Romania acele reforme atat de asteptate si atat de necesare.”,a spus Dan Barna.

”Contăm pe dumneavoastră”

Dan Barna a avut un mesaj și pentru noul prefect al Capitalei, Alin Stoica, subliniind că speră ca obiectivele și programul de guvernare să devină realitate.

”Contam pe dumneavoastra, domnule Alin Stoica, pe colegii din teritoriu ca obiectivele si programul de guvernare sa devina realitate printr-o foarte buna reprezentare a Guvernului la nivelul teritoriului, la nivelul judetelor, municipiilor, oraselor si comunelor din fiecare judet”, a spus Dan Barna la ceremonia de la Prefectura Capitalei.

Cine este Alin Stoica

Potrivit descrierii de pe site-ul PLUS, Alin Stoica este avocat și deține o experiență vastă în negocieri comerciale și colective. A participat la elaborarea actelor normative ca reprezentant al patronatelor, a participat la discuțiile din comisiile de specialitate din Parlament.

Este membru activ în diverse organizații care reprezintă investitorii privați din România, fiindu-i recunoscute atât profesionalismul, cât și tactul în discuțiile tensionate.

Pentru o perioadă de doi ani (2016 – 2018), a reprezentat societatea civilă în una dintre comisiile Consiliului Economic şi Social – Comisia pentru relaţii de muncă, politică salarială, incluziune socială şi sănătate.

Atribuţiile acestei comisii sunt de revizuire şi avizare a tuturor proiectelor de legislaţie în domeniu.

În acelaşi timp, de peste cinci ani, reprezintă organizaţii patronale la nivel de industrie şi la nivel naţional în unele dintre discuţiile privind elaborarea de acte normative, atât la nivelul Guvernului, cât şi la nivelul Parlamentului.

Printre actele normative la modificarea sau elaborarea cărora care a participat se numără şi: Codul Muncii; Legea Dialogului Social; Legea privind telemuncă; Legea privind ucenicia; Ordonanţa de urgenţă privind munca cu timp redus (kurzarbeit).

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea