Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a făcut primele declaraţii după consultările de joi de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Iohannis.

Adio, guvernare pentru USR! PNL va forma noul Executiv doar alături de UDMR, anunţă Cîţu

“România trece printr-o criză politică, dar și o criză de sănătate. PNL a dat dovadă de maturitate şi responsabilitate și s-a prezentat la consultări cu o propunere de premier pentru a debloca criza politică, pentru a avea un Guvern cât mai rapid şi a putea să gestionăm situaţia din sănătate.

PNL l-a propus pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, într-un guvern minoritar alături de partenerii cu care am gestionat şi până acum această situaţie, de la UDMR.

Mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor români pentru avea un Guvern cât mai rapid. PNL este partidul care arată maturitate şi responsabilitate şi își asumă guvernarea în acest moment dificil”, a declarat, joi, Florin Cîţu.

Numele lui Nicolae Ciucă, venit de la Cotroceni sau ales de liberali?!

Întrebat dacă numele lui Nicolae Ciucă a venit din partea lui Klaus Iohannis sau din partea PNL, Florin Cîţu a răspuns:

“Eu am făcut propunerea colegilor mei din PNL, o propunere care a fost acceptată de Biroul Politic Naţional în unanimitate.”

De ce s-au schimbat brusc liberalii şi nu mai vor Guvern în jurul lui Florin Cîţu?

Liderul PNL a explicat şi de ce s-a schimbat propunerea de premier din partea liberalilor, având în vedere că numele lui Florin Cîţu a fost, până acum, intens vehiculat, ca unică soluţie a PNL.

“Nu este o schimbare bruscă. Suntem într-o criză politică, ne-am uitat la probabilitatea de a trece un Guvern în acest moment.

Noi credem că aceasta este soluţia pentru a debloca criza politică în care ne aflăm, o criză politică pe care nu generat-o PNL, dar pe care o rezolvă PNL”, a mai spus, joi, Florin Cîţu.