Printre cele mai utilizate platforme de filme online, Netflix, a dezvăluit, în premieră, ce filme a șters de pe site, la cererea guvernelor anumitor țări.

Netflix este de 23 de ani pe piață, iar până în prezent, a fost nevoită să șteargă 9 filme de pe platformă, la cererea autorităților unor țări.

Compania a prezentat lista cu cele 9 filme șterse. În plus, a anunțat că de acum înainte, va publica în fiecare an cererile pe care le primește, potrivit Playtech.

Ce filme a fost obligată platforma Netflix să șteargă la cererea guvernelor?

  • În 2015, a respectat o cerere scrisă de la New Zealand Film and Video Labeling Body pentru a elimina filmul The Bridge din serviciul din Noua Zeelandă. Filmul este clasificat drept „inacceptabil” în țară.
  • În 2017, a respectat o cerere scrisă din partea Vietnamese Authority of Broadcasting and Electronic Information (ABEI) pentru a elimina Full Metal Jacket din Vietnam.
  • În 2017, a respectat o cerere scrisă din partea Comisiei germane pentru Protecția Tineretului (KJM) pentru a elimina Night of the Living Dead de pe platformă numai în Germania. O versiune a filmului este interzisă în țară.
  • În 2018, Netflix a respectat o cerere scrisă din partea Singapore Infocomm Media Development Authority (IMDA) pentru a elimina Cooking on High, The Legend of 420 și Disjointed din Singapore.
  • În 2019, a respectat o cerere scrisă din partea Saudi Communication and Information Technology Commission pentru a elimina episodul „Saudi Arabia” din serialul Patriot Act with Hasan Minhaj de pe platformă în Arabia Saudită.
  • În 2019, a primit o cerere scrisă de la aceeași IMDA din Singapore pentru a elimina The Last Temptation of Christ din Singapore. Filmul este interzis în țară.
  • În 2020, Netflix a respectat o cerere scrisă tot din partea IMDA pentru a elimina The Last Hangover din
    Singapore.