Istoricul și jurnalistul Florian Bichir crede că, deși ar fi singura soluție înțeleaptă pentru soluționarea crizei ar fi anticipatele, sunt slabe șanse să se întâmple fiindcă partidele se tem de ele.

Bichir: Asta nu e o țară guvernabilă! Nu merge o ciorbă cu de toate

„Toți avem nevoie de un guvern, dar a crede că asta e soluția să-i bagi pe toți la guvernare și tu să pleci în vacanță, e o prostie. Nu e o țară guvernabilă. Nu merge o ciorbă cu de toate. Soluția o dă întotdeauna întoarcerea la popor. Iese PSD, poate să guverneze cu AUR. (…) De fapt nimeni nu vrea anticipate. E nevoie de un proiect economic. În România nu se întâmplă nimic dacă nu semnează cineva. Ce facem, închidem țara?”. Florian Bichir estimează că cea mai bună perioadă pentru anticipate ar fin în primăvara viitoare.

PSD e pe cai mari în actuala criză politică. Sursă: Inquam Photos / Ilona Andrei

„Și până atunci ce faci? Guvern interimnar când mor 500 de oameni pe zi? Ai nevoie de un guvern cu puteri plenare acum în iarnă. Uite că pot să-l facă”, a comentat jurnalistul Mirel Curea.

„Facem unul definitiv, de 7 ani. Jumate PSD, jumate PNL. Dacă nu iese nici acest guvern, te duci direct în alegeri (n.r. – anticipate)”, a replicat Bichir.

Ciutacu: PSD nu știe cum să se spele de AUR la Bruxelles

Jurnalistul Victor Ciutacu a atras atenția că și cât timp am avut guvern plenar pandemia nu a fost gestionată mai bine, nu au murit mai puțini români.

„Cu Cîțu cu puteri depline am ajuns în halul ăsta. Vrei să facă PSD guvernare? Nu știe cum să se spele de AUR la Bruxelles”. Acesta s-a declarat sceptic în ceea ce privește rezultatele unor alegeri anticipate. „De ce s-ar fi înțelepțit poporul între timp?”. Ciutacu a remarcat că un guvern minoritar în orice formulă va depinde de opoziție, care nu va ezita să exercite un șantaj în funcție de interese.

Ediția completă a podcastului poate fi vizionată aici: